co2 omzetten in brandstof | Ecobouwers.be

U bent hier

co2 omzetten in brandstof

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van MET architectuur
17/10/2008 - 10:53

zie
http://www.inhabitat.com/2008/10/13/turning-carbon-into-feul/
men zou co2 kunnen omzetten in brandstof!

2 Reacties

Reacties

afbeelding van wonko
17/10/2008 - 11:56

Je kunt zeker CO2 omzetten in brandstof (koolwaterstoffen). Planten doen dit al miljoenen jaren, het is de hoeksteen van ons ecosysteem.

Maaaaarr.... daar is wel heel wat energie voor nodig. Planten halen die energie uit de zon via fotosynthese. Waar het proces waar hierboven naar verwezen wordt zijn energie uithaalt is een groot mysterie. Ze vermelden enkele dat er voor hun proces minder energie nodig is dan bij de oudere methodes.
Mijn vermoeden is dat je er meer energie moet instoppen dan je uit de bekomen koolwaterstoffen kunt halen (via verbanding).

Beetje boerenbedrog als je het mij vraagt.

afbeelding van serge-2
18/10/2008 - 12:31

Om CO2 terug om te zetten in brandstof heb je vééél waterstof nodig (CO2 + 3H2 = -CH2- + 2H2O) en om waterstof te maken op en duurzame manier (hoge temperatuur elecrolyse) heb je electriciteit van windmolens en dergelijke nodig maar dit alles is best mogelijk en de wetenschap hieromtrent bestaat reeds bijna honderd jaar.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.