Raamprofielen - Alu of PVC? | Ecobouwers.be

U bent hier

Raamprofielen - Alu of PVC?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van frank-3
17/10/2008 - 08:34

Beste,

Ik was er van overtuigd om alu-profielen te nemen voor de bouw van onze woning.

Hierbij zou ik kiezen voor de verbeterde profielen van schuco met een waarde van 1.6.

Gisteren ben ik een showroom binnengestapt om me door iemand anders te laten informeren over alu-profielen. Uiteindelijk ben ik met een heel ander beeld van pvc-profielen (REHAU) naar buiten gestapt. Ramen en deuren zien en voelen er heel stevig uit, de isolatiewaarde is 1.4 en bovenal de prijs zou bijna +/-10000€ minder zijn als alu-profielen.

Het uitzicht van de pvc ramen is iets minder, veel dikker,robuuster. Wat bij een moderne woning minder is. Maar,...

Waarom zou ik NIET kiezen PVC ramen, ik lees heel veel over mensen die kiezen voor alu-ramen, maar minder over PVC ramen, waarom? Zijn er dingen die ik over het hoofd heb gezien, kwalitatieve verschillen, verschillen in luchtdichtheid?...

bedankt voor jullie reactie.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van ah
18/10/2008 - 11:36
ah

pvc heeft eigenlijk geen nadelen behalve zoals je zelf aangeeft uiterlijk (kwestie smaak) en minder geschikt voor hele grote puien (vliesgevels etc)

Voor een woning met normale kozijnen spreekt er niks tegen

Overigens is een Uf van 1,1 met kunststof al heel simpel haalbaar (6 kamerprofiel) bijv. Inoutic (Deceuninck / Thyssen) praktisch zonder meerkosten

Met pvc ben je in kleur verder wat beperkter

Mvg Arnold

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.