Auto zelf ombouwen voor waterstof? | Ecobouwers.be

U bent hier

Auto zelf ombouwen voor waterstof?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wim decreton
16/10/2008 - 23:41

Toevallig kwam ik op deze site terecht:
http://runyourcarwithwater.com/
Op Youtube vind ik eveneens filmpjes die dit demonstreren.
Heeft iemand hier ervaring mee?
Is het echt zo fantastisch als dat het er uit ziet?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van dirk ooms
17/10/2008 - 00:05

Lijkt heel interessant, en ja het werkt maar....
De elektrische energie wordt geleverd door je batterij (laten we daar vetrekken), het systeem splitst H2O (lees water) om in waterstof en zuurstof welke dan integraal aan de motor als extraatje gevoed worden. helaas heeft deze omzetting een eerder laag rendement. Er gaat misschien wel 50% verloren aan warmte (afhankelijk van het systeem). En ja de motor zou hierdoor minder brandstof gaan verbruiken.
Ja maar die batterij die moet extra gevoed worden, want die omzetter vreet elektriciteit. De motor krijgt er dus een extra mechanische belasting bij omdat de dynamo (alternator met gelijkrichter) meer stroom moet leveren. (o ja en ook deze dynamo heeft geen rendement van 100%). Trouwens de omzetting van brandstof naar mechanishe energie in de motor heeft ook een rendement van 30%?? en dan zijn we optimistisch.
Alles bij elkaar genomen, deze systeempjes zijn heel leuk (lekker technisch) maar veroorzaken uiteindelijk een meerverbruik. (afhankelijk van het systeem enkele 100 den watt gaan verloren in warmte)
Indien het iets uit zou halen, dan zouden alle nieuwe wagens reeds met dit systeem uitgerust zijn om de CO2 limiet op een goedkope wijze te kunnen behalen.

afbeelding van marc-4
17/10/2008 - 08:43

zoek ook even op ebay (brown water) of temen die ze in hun boek gebruiken (want op de genoemde link koop je alleen een DIY e-boekwerk). Op ebay kan je kant en klare systemen kopen echter er zou veel verschik zijn in systemen, volgens diverse sites.
Mocht je willen experimenteren dan laat je toch uw ervaring weten via de site?
TIA

afbeelding van koenc
17/10/2008 - 10:46

Waterstof (H2) is NIET hetzelfde als water (H2O). Als we waterstof als brandstof gebruiken gaan we op een of andere manier het (zeer reactieve) H2 laten reageren met het (eveneens zeer reactieve) O2 (zuurstof) tot H2O (stabiel). Deze reactie (die verbranding heet, al moet er niet noodzakelijk een vlam aan te pas komen) geeft energie vrij in de vorm van warmte of elektriciteit. Op die manier is waterstof bruikbaar als energiebron.
Om van water waterstof te maken is er VEEL energie nodig omdat we een stabiele verbinding terug gaan ontleden in aparte molecules. Als we water tanken, dan omzetten in waterstof om die dan terug in de motor te verbranden (of in een brandstofcel elektriciteit te laten maken) dan gaan we dus VEEL extra energie verbruiken i.p.v. minder.
Mocht dat niet zo zijn, dan hadden we de "perpetuum mobile" gevonden: iets wat meer energie oplevert dan je er in stopt.
Nu weet ik ook dat je op praktisch elke uitvindersbeurs wel iemand vindt die beweert zoiets uitgevonden te hebben, feit blijft dat dit compleet tegen de wetten van de fysica in druist...

afbeelding van Anonieme gebruiker
17/10/2008 - 17:40
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.