totaal stand-by verbruiken woning | Ecobouwers.be

U bent hier

totaal stand-by verbruiken woning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van luc6580
14/10/2008 - 10:54

Ik vraag me af wat het totaal(te controleren op de teller) stand-by verbruik van de andere forum gebruikers is en wat hun voornaamste stand-by verbruikers zijn.
Bij mij bedraagt dit totaal 53W.
De grootste SB verbuikers zijn condensatieketel 9W/telenet modem+verdeelversterker 10W/HDD recorder 4W/draagbare telefoon's 3W/
Niet te meten toestellen (wegens zeer klein verbruik):keukentoestellen,buitenlampen met IR detector's,beltransfo,
Vele andere toestellen zoals computers hebben een verdeeldoos met schakelaar en staan bij niet gebruik volledig af; de ADSL modem+hub staan s'nachts volledig af (10W)

4 Reacties

Reacties

afbeelding van matthiasvk
14/10/2008 - 12:16

Interessante topic ;-).

Ik heb zelf nog niet de tijd gevonden om eens deftig de ronde te doen van alle apparaten. Wat bij ons alvast niet verbruikt in sluip/standby modus is tv, digibox, radio, pc, printer, pc schermen, adaptors (laptop, GSMs), router en switch. Naar eerste schatting (laatste serieuze meting is al een tijd geleden) toch zo'n 50-70W continue verbruik gekilld...

Wat wel nog verbruikt is telenet modem & ontvanger, en wat continu aanstaat is diepvriezer (A++ - 135 kWh per jaar) en koelkast.

afbeelding van koning farao
18/10/2008 - 00:49

Ik hou sinds een paar weken de standen regelmatig bij, en op een aantal dagen heb ik de standen opgenomen als ik het huis verlaat en weer terugkom. Heb nog niet zoveel datapunten maar de meter loopt tijdens mijn afwezigheid zo'n 2,5 - 3 kWh op in 12 uur tijd, dus dat komt neer op 200-250 Watt. Dat is de helft van mijn totale gemiddelde vermogensverbruik (450W) van afgelopen jaar dus dat vind ik nogal fors.

Heb ook nog de snelheid van de draaischijf gemeten en het laagst dat ik gezien heb was 140W, maar toen waren de koelkast/vriezer etc misschien niet actief.

Ik probeer nu van de apparaten te achterhalen of er een grootverbruiker tussen zit, maar het begint erop te lijken dat alle toestellen elk zo'n 20-30 Watt verbruiken. De volgende dingen staan permanent aan:
- Grote koelkast+vriesvak (energie A label; 30W volgens spec)
- Diepvries (oud kreng)
- Waterbed
- Inbouw ventilatiesysteem (20W volgens spec)
- Audio installatie
- Vijverpompjes
- Wekker
- Een Eneco apparaatje in de meterkast
- Kabelmodem

Het waterbed heeft een kWh meter waarmee ik op 28 W uitkom over de afgelopen weken. Als de diepvries 30 W zou verstoken blijft er nog 100-150W over voor de rest. Zal binnenkort eens kijken hoeveel de audio-installaties en pompjes doen, want die hoeven niet permanent aan te staan.

afbeelding van koning farao
18/10/2008 - 16:26

Vandaag een energiemetertje van een tientje gekocht, en nu blijkt dat mijn versterkers samen continu 65W trekken... gauw uitgezet, dus dat tientje heb ik in een maand weer terugverdiend :)

Hij hangt nu aan mijn PC, en het blijkt dat folding@home, een programmaatje dat op altijd de achtergrond aan proteinen rekent als de PC niks anders te doen heeft, ook flink vermogen trekt. Als het programmaatje draait (CPU load 50%) gaat de meter met 25W omhoog van 195W naar 220W. Dan maar geen eiwitten meer vouwen dus :)

Ik ga hem straks een poosje aan de diepvries hangen.

afbeelding van Anonieme gebruiker
18/10/2008 - 16:35
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

matthiasvk
135kw is dat uw verbruik van diepvries of wat het fabriek aangeeft,want daar kan toch wel wat verschil in zitten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.