Verlies aan natuur in centjes uitgerekend | Ecobouwers.be

U bent hier

Verlies aan natuur in centjes uitgerekend

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wonko
10/10/2008 - 09:44

Net een bericht gelezen bij de BBC
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/7662565.stm

Ze hebben het verlies van ecosytemen en biodiversiteit eens in geld vertaald (een studie onder leiding van een economist van de Deutsche Bank).

Nu blijkt dat we jaarlijks tussen de $2 trillioen en $5 trillioen verliezen aan biodiversiteit. Ze vergelijken het met het huidige verlies op wall street dat tussen 1 en 1.5 triljoen dolar ligt.

Het jaarlijkse verlies aan natuurlijke rijkdommen ligt dus vele malen hoger dan het verlies op de beurzen in de huidige crisis (die als de ergeste sinds de jaren 30 bestempeld wordt).

En dan hebben ze het enkel over het verlies aan bossen. Dan spreken we nog niet over degradatie van bestaande ecosystemen, vervuiling van rivieren, zeeën en meren, .....
Misschien dat de wereld nu eens zal oog hebben voor dit grote probleem, nu ze het kunnen in centjes tellen?
Laat ons hopen!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.