Izen versus Zen renewables | Ecobouwers.be

U bent hier

Izen versus Zen renewables

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van david-1
10/10/2008 - 03:36

In mijn zoektocht naar een zonneboiler kom ik Izen en Zen Renewables tegen. Na vergelijk van de producten is het precies of dit gewoon hetzelfde product is! In de naam is het alleszins maar 1 letter verschil hé. Iemand ervaring hiermee?

15 Reacties

Reacties

afbeelding van x
29/11/2008 - 15:10

Mag ik even verduidelijken? Ik ben verantwoordelijk voor de marketing bij ZEN Renewables. Inderdaad sterk gelijkend op de bedrijfsnaam van Izen. Tot vorig jaar waren beide bedrijven aan mekaar gekoppeld. ZEN produceert zonnecollectoren, Izen plaatste deze systemen.
Ondertussen is Izen met een eigen directie verder gegaan en is ZEN deel geworden van ZEN International. De activiteiten blijven nog steeds dezelfde: ZEN produceert de producten onder de merknaam ZEN Renewables en verhandelt alle producten en systemen van hernieuwbare energie aan de installateurs in België, Nederland, UK, Ierland en Canada. ZEN is trouwens de uitvinder van het terugloopsysteem, als topproduct in zijn soort, een systeem aangepast aan West-europese klimaat. ZEN is daarmee de enige producent van zonneboilersystemen in Vlaanderen. Izen, als installatiebedrijf, koopt de systemen van ZEN Renewables en plaatst deze bij de consument.

afbeelding van david-1
29/11/2008 - 15:42

Mijn vermoedens klopten dan toch.
Ondertussen heb ik een ZEN installatie besteld, deze zal ongeveer in februari geplaatst worden.
Hopelijk met veel gasbesparing tot gevolg!

afbeelding van rene-11
29/11/2008 - 16:19

Xavier,

Izen is gewoon veel te duur !

6000,- euro voor een simpel klein terugloopsysteem.

Ik hoop dat Zen het voor de helft kan plaatsen.

Heliosenergy heeft een eigen gecertificeerd terugloop systeem en plaatst dit voor 2700 Euro incl Btw. Toch een kompleet ander plaatje.

afbeelding van jean-3
29/11/2008 - 16:42

heb vorige maand pv panelen van zen geplaats
alles tip top in orde ..goed schema er bij en technis advies ook prima en altijd bereikbaar

afbeelding van Hans Delannoye
30/11/2008 - 09:23

tja, zen/izen is duur, en dan nog maar middelmatig ook...

afbeelding van tdebie
10/02/2009 - 11:05
Tom

Graag verduidelijking waarom Izen duur is en middelmatig?
Ik was deze installateur ah overwegen...

afbeelding van guillaume
10/02/2009 - 15:47

Anders moet je eens informeren op volgende sites:
www.wagner-solar.com
www.tisun.com

Dit van de betere systemen volgens mij.
Of zoeken hier op het forum.

afbeelding van bart
10/02/2009 - 16:05

Ik zit ook te denken aan een ZEN zonneboiler, hier in Nederland geleverd door Redenko.
Waarom zijn dit matige boilers?

afbeelding van bart
10/02/2009 - 20:06

O, ik zie dat er nu twee vraagstaarten zijn.

afbeelding van jan-3
13/02/2009 - 13:45
jan

Iemand ervaring met dit terugloopsysteem in België en kostprijs, dealers ?

http://www.daalderop.nl/documentatie/MonoSolar_MultiSolar.pdf

afbeelding van patrick m
13/02/2009 - 14:58

Meneer Eelen, uw commerciële truken zijn wel erg doorzichtig

afbeelding van dirk andelhofs
13/02/2009 - 15:49

Ik hoop in elk geval dat de izen boilers tegenwoodig deftig geïsoleerd worden, en dat ze het niet meer moeten stellen met 6cm ...

Dirk

afbeelding van pétrik
06/03/2009 - 21:23

Ik ben 12 jaar in het bezit van zo'n leegloopsysteem. Zonder 1 cent onkosten. Heb er geen omziens naar. Werkt nog steeds zoals vroeger, ik merk geen afzwakking. Izen en Zen verkopen haast hetzelfde produkt. Enkel de fabrikant van de inoxketel verschilt. Het werkt keisimpel en is kwalitatief hoogstaand. Het produkt wordt gemaakt door de founding fathers van de zonneboilers in B. Ze hebben het hart op de juiste plaats. Ik wil binnen enkele jaren de verslaafden aan de fles of de plaat met glycol wel eens spreken wanneer hun flessenrek lekt, of de fittings, of wanneer de koelvloeistof dient vervangen, of het drukvat vervangen of het drukmetertje, of de niet-inoxboiler omzeep, of de sturing van hun (veel te groot)systeem kapot, dat alles hun aangesmeerd door gewiekste geldwolven die zonder problemen hun schapen weten te vinden. Sommigen willen opgegeten worden. Ondanks voldoende infocursussen her en der. Denk eraan beste vrienden, eenmaal je een installateur moet laten komen van 't is eender wie ben je al gauw 200 € kwijt of denk je dat die glycol gratis is. Verdien het maar terug hé. En dan mag je nog hopen dat ze zelf weten hoe hun spullen werken. Want de zonne energie pakken ze er maar bij. Zen of Izen doen niks anders en weten van wanten. Aan een leegloop kan weinig fout gaan behalve een eenvoudig sturinkje of een pomp en dat is het. Een euvel kan snel gedetecteerd worden, dus ook de herstelling zal goedkoop zijn. Denk aan de langetermijnkosten en geloof niet altijd de meeropbrengstpraatjes van mooie toestellen of ingewikkelde technologie. Vlakke plaatcollectoren en vacuumbuizen dienen gecertifieerd te zijn, vraag er naar. Bij Izen of Zen verkopen ze één geheel en geen samengeflanst systeem. Want er is nog een verschil tussen de opbrengst van een geheel en de opbrengst van een mix van verschillende produkten.

wat die isolatie betreft van die izenboiler....dan zou die mantel volgens sommigen warm moeten zijn.... dat is toch niet het geval bij mij. En vergeet ook niet dat het terugloopvat geintegreerd is in de boiler wat een enorm voordeel is tov andere merken met leegloopsysteem. Je neemt een glycolsysteem wanneer je panelen lager staan dan je zonneboiler. That's it folks.

afbeelding van ivo-5
14/01/2010 - 19:23

izen

garantie kennen ze blijkbaar niet

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.