Megaman Dimmerable spaarlampen met welke dimmer ? | Ecobouwers.be

U bent hier

Megaman Dimmerable spaarlampen met welke dimmer ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van marc vissers
04/10/2008 - 17:22

Ik heb recent twee Dimmerable spaarlampen type MM00730 (11W) aangeschaft van Megaman ter vervanging van twee 60 watt gloeilampen die we met een Niko 09-013 dimmer (60-300W) gebruikten in de woonkamer.
Helaas was dit geen succes want de lampen dimmen na een paar minuten maar ergens tussen 90-100%, m.a.w. weinig of niets. De fabrikant beweert nochtans dat de lampen met elke conventionele dimmer werken maar da's dus niet mijn ervaring. Op de site van Megaman.nl wordt ook vermeld dat je minstens 1/6 van de minimale belasting met de Dimmerable lampen moet halen, in mijn geval 1/6de van 60 watt = 10 watt wat toch het geval is met 2x11 watt.
Ik heb deze lampen ook eens aangesloten op een Niko dimmer 09-017 (20-320 watt, o.a. voor electronische trafo's) maar in dat geval flikkeren de lampen gewoon. Heeft iemand hetzelfde meegemaakt en hoe is dat dan opgelost geraakt ?
Dus ander merk/type van dimmer kiezen of beter gaan voor de DORS-lampen van Megaman, die met een gewone schakelaar kunnen gedimd worden. Misschien is dat laatste nog het voordeligst ?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.