Electrabrol: slapend rijk worden!? | Ecobouwers.be

U bent hier

Electrabrol: slapend rijk worden!?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van henri-6
03/10/2008 - 14:01

Even mijn ongenoegen uitten:
Vandaag een factuur van electrabel gehad. Je moet al van hoog didactisch niveau zijn om er allemaal wijs uit te kunnen. Wat blijkt, ze hebben 2 jaar achtereenvolgend een bedrag te veel terugbetaald aan ons (in totaal 200 euro). Dus volgt nu een herziening. Oke, terecht als er teveel terugbetald is (ze kemen er wel laat achter) maar wat doen die boeven nu?!:
Ze berekenen alle kwh aan de eenheidsprijs van 2008! En dus niet van 2006 en 2007. Oke het gaat om kleine bedragen maar doen ze dit bj een x-duizendtal klanten dan worden het al gauw grote getallen.

Tevens berekenen ze alleen de gratis electra voor 2008. 2007 laten ze er voor het gemak maar erbuiten. Dus mensen die in een soortgelijke situatie zitten let op: kijk of er inderdaad voor 2007 en mogelijk 2006 de gratis levering erafgehaald is, zo niet: bellen naar Electrabel.

Vervolgens gevraagd hoe deze fout tot stand is gekomen. Dat kunnen ze niet vertellen. Waarschijnlijk een verkeerde meterstand. Nou in ons geval niet, de opnemer heeft keurig de juiste waarde doorgegeven. En het mooiste is dus, zij maken een fout en het kost je als klant geld!

Of ik een klacht kon indienen? Ja meneer, dat kan maar er wordt waarschijnlijk toch niets mee gedaan.
Leuk vooruitzicht. Blij dat ik per gisteren overgestapt ben naar een andere leveancier voor gas en hopelijk zsm naar Ecopower kan overstappen.

Zijn er nog andere stappen die ik kannemen (of wellicht gezamenlijk als er meerdere gedupeerden zijn)?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van matthiasvk
03/10/2008 - 14:45

Anderzijds heb je met dat geld dat ze teveel betaald hebben al een mooie interest gehad. Het blijft voer voor discussie die voorafbetalingen...

afbeelding van henri-6
03/10/2008 - 16:24

anderzijds ontvangen ook zij de interest van door ons teveel betaalde tussentijdse bedragen. Maar daar gaat deze topic niet om. Het gaat erom dat ze de eenheidsprijs van 2008 gebruiken voor iets wat in 2006 en 2007 geleverd is (en dus ook een lagere kostprijs had).

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.