Installatie van een pelletkachel | Ecobouwers.be

U bent hier

Installatie van een pelletkachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van johnny
01/10/2008 - 14:49

Via via hebben wij ons een tweedehandspelletkachel aangekocht.
Nu ben ik op zoek naar een professional die deze kan aansluiten op een bestaande schoorsteen.
Liefst iemand uit de omgeving van noord-Antwerpen
Heb al enkele winkels gecontacteerd, maar daar kreeg ik steeds als antwoord: als je deze niet bij ons hebt gekocht dan..... of dan zal het heel lang duren......
En de winter staat voor de deur!!!!!

2 Reacties

Reacties

afbeelding van FilipS
01/10/2008 - 19:30

Hallo Johnny,

Ik heb afgelopen weekend zelf de inox schouw geplaatst in mijn bestaande schouw, nadat ik alle 'goede' onderdelen heb aangekocht. Ook mijn pelletkachel is eigenlijk een 2de hands (komt van mijn vrouw haar woning in Duitsland) ... Ik begrijp wel dat de meeste installateurs er niet staan voor te springen ... bij eventuele problemen kan je hun het leven zuur maken (voor lage winst), merk en type ketel die niet gekend zijn hebben zo hun eigen kuren, etc. etc. etc. maken het niet direct opportuun voor zo'n verkoper.

In principe is er geen probleem om dat zelf te doen (lijkt me ook logisch als je jezelf op het domein van 2de hands begeeft), er zijn vele leveranciers van schoorsteen-elementen.

afbeelding van koen-44
25/10/2008 - 13:51

Hoi Filips (of iemand anders),

Kan je me vertellen welk type buis je gebruikt hebt ? Ook voor buiten ?
Wordt die buis heet van een pelletkachel ? Dus isoleren aan de binnenkant ? Buiten een dubbelwandige of hoeft dat niet ?
Uitlaat van een pelletkachel is 8 cm. (zo lees ik toch op de speficaties van verschillende merken), dus een buis van 8 cm is dan voldoende?

Ik ga er ook eentje aankopen, maar dan wel een nieuwe via http://www.lbge.be/subgroups.asp?language=NL&productgroupid=6
Iemand ervaring met deze shop-online ? Hun prijzen zijn wel stukken minder dan elders.

Bedankt !

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.