Buitenlandse aannemer,welke BTW / belastingaftrek? | Ecobouwers.be

U bent hier

Buitenlandse aannemer,welke BTW / belastingaftrek?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van den_gerten
01/10/2008 - 09:06

Ik zou een pelletbrander laten installeren door een Nederlands aannemer, scheelt heel wat, maar ook zonneboilers zijn goedkoper.

In Ndl is het BTW tarief 19%, in België 6% voor woningen > 5j. op de site van de BTW lees ik dat de voorwaarde is dat de aannemer geregistreerd is, maar er staat niet dat dit in België moet zijn...

Kan ik belastingaftrek genieten? De voorwaarde is dat je factuur hebt en dit jaar betaalt, toch? Het werk moet uiteraard in overeenstemming zijn met wat je kan aftrekken...

Heeft iemand een onderbouwd antwoord?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van hendrik de corte
01/10/2008 - 12:28

De werken moeten worden uitgevoerd door een
persoon die op het ogenblik van het afsluiten van de overeenkomst voor de uit te voeren werken als aannemer geregistreerd is overeenkomstig artikel 401 van het Wetboek van de inkomstenbelastingen.

Uit dat "overeenkomstig artikel 401 van het Wetboek van inkomstenbelastingen" blijkt m.i.duidelijk dat de aannemer in België moet zijn geregistreerd.

groeten
rik

afbeelding van hendrik de corte
01/10/2008 - 12:32

Is trouwens de moeilijkheid bij het bekomen van een belastingvermindering voor energiebesparende uitgaven in uw buitenlandse woning.

Het is perfect legaal mogelijk om in België een belastingvermindering te krijgen voor energiebesparende maatregelen in uw tweede woning ergens aan de andere kant van de wereld. Alleen een praktisch probleem: de werken moeten uitgevoerd door een (in België ) geregistreerde aannemer.

groeten
rik

afbeelding van den_gerten
01/10/2008 - 18:58

Bedankt voor de info.
Ik informeer nog eens of die aannemer hier geregistreerd is, maar ik twijfel er wel aan.

Wel jammer eigenlijk.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.