percolatie of wortelvloeirietveld | Ecobouwers.be

U bent hier

percolatie of wortelvloeirietveld

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
29/09/2008 - 20:33

we zijn gaan praten met enkele 'verkopers' van rietvelden, elk prijst natuurlijk zijn eigen aanpak aan, maar toch kregen we wat tegenstrijdige informatie over percolatie vs. wortelzonerietvelden.

- percolatie neemt minder plaats in dan wortelzone, doordat er een tragere doorstroming is, maar plaats is bij ons niet echt een probleem, dus dit is geen argument.
- levensduur: de verkoper van het percolatierietveld durft te stellen dat de levensduur eeuwig is, die van het wortelvloeirietveld hield het op 'mogelijke problemen door verzanding na meer dan 20 jaar'
- de prijs: percolatie lijkt duurder te zijn dan wortelzone
- de wortelzone-man beweert dat een percolatierietveld snel dichtslibt
- de percolatierietveld-man beweert dan weer dat een wortelzoneveld geen volledig rendement behaalt omdat delen ongebruikt blijven

zijn er mensen die met 1 van beide systemen ervaring hebben (liefst langere termijn ?)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.