Speksteenkachel + schouw plaatsen | Ecobouwers.be

U bent hier

Speksteenkachel + schouw plaatsen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van vanessa
29/09/2008 - 11:58

Beste,

Wij hebben een rijwoning zonder schouw. We zouden graag een schouw laten plaatsen en dan een spekstenen-kachel aanschaffen. In de hoop dat we met die speksteenkachel de electrische verwarming met der tijd kunnen reduceren en hopelijk zelfs volledig laten verdwijnen.
De kostprijs van electrische verwarming is zoals geweten veel te hoog !

Is het dan echt zo met zo'n speksteenkachel dat als je vb. 's avonds gestookt hebt en je staat 's morgens op dat je woonkamer nog steeds "warm" is?
Want als de accumulatie-verwarming dan met der tijd weg zou kunnen wil ik toch wel dat het 's morgens "warm" genoeg is voor de kindjes om te eten voor ze naar school moeten zonder dat ze zelf aan een kachel moeten prutsen.

Kent iemand een goede verdeler in de streek West-Vlaanderen?

Mvg Vanessa

6 Reacties

Reacties

afbeelding van wonko
29/09/2008 - 12:57

De invoerder van Tulikivi is in West-Vlaanderen (Vichte) gelegen http://www.dutry.com/

Er zijn ook een aantal verdelers in West-Vlaanderen, kijk eens op de site.
Ik heb zelf geen ervaring met speksteenkachels, we hebben er wel eens voor gekeken, maar voor ons was het niet de beste oplossing. Ik kan dus geen kwaliteits referenties geven.

afbeelding van stan-4
29/09/2008 - 13:10

Vanessa,

Laat je goed informeren want je moet wel een en ander afweten van een speksteenkachel voor je er een aanschaft, het makkelijkste is bij iemand thuis te gaan kijken dan ben je zeker overtuigt, dat was bij ons ook het geval, niet van de kachel in de winkel gezien te hebben.

Let wel, ik heb het wel over een massieve speksteenkachel, dus geen houtkachel met speksteen bekleed.

Er is een heel topic over speksteenkachels, lees die eens door, naja je bent wel even bezig met 1500 reacties....

Het stoken is ook heel anders dan in een gewone houtkachel.

Het comfort is geweldig, 's morgens heerlijk warm als je beneden komt en smiddags ook nog natuurlijk.
Je stookt voor de volgende dag het warm te hebben.

Wij hebben geen andere verwarming meer nodig, ook niet als het vriest buiten, dusja de besparing is enorm.

Wij wonen in Putte net boven Antwerpen in Nederland en wij hebben onze kachel bij Geerts in Kasterlee besteld en laten plaatsen.

afbeelding van stookgoedkoop.nl
29/09/2008 - 14:17

Beste Vanessa,

Heb je wel eens een pelletkachel overwogen? Deze zijn aan te sluiten op de CV installatie of blazen warme lucht de kamer in. Overal wordt het dan warm en niet alleen in de buurt van de kachel. Ze zijn instelbaar dus kunnen automatisch aangaan wanneer je in de morgen beneden komt.

Alhoewel mijn bedrijf deze haarden aanbiedt raad ik je aan een dealer in de buurt te zoeken. Wij werken vanuit Noord Holland.

Een pellethaard is erg praktisch en ook te combineren met zonnecollector systeem. Lees je er eens op in, kan ook op onze website www.stookgoedkoop.nl

succes met je zoektocht,

Paul Bijvoet

afbeelding van henk-2
29/09/2008 - 19:04

Stan geen reklame op deze siten is de afspraak.

afbeelding van stan-4
29/09/2008 - 20:45

@ Henk

Stan geen reclame?? volgens mij bedoel je Paul...

afbeelding van stijn-17
14/10/2008 - 11:35

Ik overweeg om een houtkacheltje te vervangen door een speksteenkachel en heb enkele vragen waarmee wellicht iemand me mee kan helpen.
De ruimte (leesruimte van +-25m²) waar de speksteenkachel zou komen geeft langs de ene kant uit op de traphal en langs de andere kant op de woonkamer (grote ruimte van 50m²).
In de woonkamer bevindt zich een dubbelzijdige stuv-cassette en centrale verwarming.(geen zin om cassette van 3 jaar oud te vervangen, is doorkijk---esthetisch) Mijn vragen zijn de volgende :
1/hou ik bij het bepalen van de capaciteit rekening met de oppervlakte van de leesruimte of kunnen de aansluitende ruimtes mee profiteren van eventuele extra capaciteit? (door deuren open te zetten) 2/kan je een speksteenkachel aansluiten op een gemetste oude schouw (zoals nu met houtkacheltje het geval is) 3/zijn er richtprijzen beschikbaar voor de verschillende Tulikivi modellen 4/ is Tulikivi duurder dan zijn concurrenten?

alvast bedankt voor jullie wijze raad

Stijn

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.