uitschakelen boiler Nefit HR installatie | Ecobouwers.be

U bent hier

uitschakelen boiler Nefit HR installatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van henri-6
29/09/2008 - 07:54

Wij hebben een Nefit HR Top installatie met een ingebouwde boiler. Weet iemand of deze boiler uit te schakelen is? Want nu springt iedere dag de installatie een paar keer aan om de temperatuur in de boiler op pijl te houden. Terwijl wij nauwelijks warm water gebruiken.
Het water dat we gebruiken om te koken en voor de schoonmaak verwarmen we met een waterkoker of fluitketel.
(of zou deze laatste twee duurder zijn dan het gebruik van de boiler). Wie is bekend met de soortgelijke situatie?
Alvast bedankt

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
30/09/2008 - 14:14
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Het is niet mogelijk om op het toestel de warmwatervoorziening uit te schakelen. Wat u wel zo kunnen doen is het toestel combineren met bijvoorbeeld een ModuLine 30 thermostaat. Via die thermostaat is de warmwatervoorziening uit te schakelen. U kunt de warmwatervoorziening dan zelfs met een klokprogramma laten meeschakelen. Het is mij niet duidelijk of deze thermostaten in Belgie te koop zijn. Eventueel zou een ModuLine 200, 300 of 400 ook die functionaliteit kunnen leveren.

afbeelding van henri-6
30/09/2008 - 20:27

Bedankt voor de tip. Zal eens in de gebruiksaanwijzing nogmaals snuffelen want wij hebben volgens mij wel een moduline thermostaat.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.