bij-isoleren op gyproc zoldervloer | Ecobouwers.be

U bent hier

bij-isoleren op gyproc zoldervloer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van herman-7
28/09/2008 - 20:20

Hallo

Ik heb op mijn gyproc zoldervloer isolatie liggen vermoedelijk met een dampscherm eronder, want in de 23 jaar dat ik hier woon, heb ik nog nooit last gehad van condensatie. Een gedeelte van die vloer is bovenop de kepers afgeslagen met mdf-plaat en dus begaanbaar. Ongeveer de helft ( ongeveer 1/4 aan weerskanten is nog bereikbaar ). Daar ligt nu 6 of 8 cm ( ik weet het niet juist ) isolatie open en bloot op de gyprocplaten. Die isolatie ( ik veronderstel dat het glaswol is ) is nu erg vuil geworden door het stof.
Ik zou nu graag mijn zolder bij-isoleren op die "open" plaatsen met Isover comfort 35 om, ten eerste om beter te isoleren natuurlijk en ten tweede om die "open" zoldervloer "een beter uitzicht te geven ( ik verondertel dat die isover comfort dekens door het vlies beter te reinigen zijn van stof ).

Mijn vraag is tweeledig.

Is dit nuttig of is het de investering niet waard, daar ik onder de mdf-platen toch niet bij kan isoleren?

Kan ik die Isover comfort 35 zomaar direct op de andere isolatie leggen of moet ik hierbij nog eerst wat anders doen ( extra dampscherm ... )

Ik ben een isolatieleek en elke hulp en raad is dus van harte welkom.

MVG

Herman

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.