Groot overschot afvalhout in Indonesië | Ecobouwers.be

U bent hier

Groot overschot afvalhout in Indonesië

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
28/09/2008 - 19:31

Hallo allen,

via een kennis die in Indonesië woont heb ik vernomen dat er in Indonesië overal bergen afvalhout voor het rapen liggen. Ze zijn namelijk een zéér grote exporteur van hout, en hebben geen verwarming nodig. Er wordt dus alleen een beetje hout gebruikt om te koken.

Ik vraag me af of daar toepassingen voor zijn. 't Zou een goede grondstof zijn voor pellets. Veel hebben ze er echter niet nodig om te verwarmen. Het transport is misschien te duur om die uit te voeren (e.v.t. naar Australië). Elektriciteit wordt daar volgens hem (hij is geen expert op het gebied) gemaakt met steenkoolcentrales. Via emissierechten zou het eventueel mogelijk zijn om subsidies te ontvangen om houtgestookte centrales op touw te zetten.

Misschien kunnen mensen met enig zakentallent hiermee iets doen? Of coöperatieves zoals Ecopower?

Groeten,
Jurgen

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
28/09/2008 - 20:18
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Het hoeft niet verbrand te worden.

Laat een firma als Spano of Unilin daar een paar fabrieken zetten die vezelplaten maken, en je afvalhout is ribbedebie.

Die platen zijn nl. zeer handig bij HSB. :)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.