pulsatoire | Ecobouwers.be

U bent hier

pulsatoire

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van koen-14
26/09/2008 - 12:08

Hallo,

Op een hvac beurs ben ik vorige maand een nieuw type ketel tegengekomen, die in frankrijk 'naar het schijnt' razend populair is: 'de pulsatoire'
Het rendement is hetzelfde als bij een condensatieketel (aangezien het een condensatieketel is), maar de winst ligt in het elektriciteitsverbruik: na opstart functioneert de ketel volledig autonoom, en is er geen ventilator meer nodig. Bovendien zou de uitstoot van schadelijke stoffen slechts 20% bedragen van een standaard condensatieketel.

Heeft iemand hier ervaringen mee?

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
26/09/2008 - 22:32
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Dit is inderdaad eens iets helemaal anders, maar als de helft waar is van wat men beloofd dan zijn eigenlijk testresultaten van een onafhankelijk labo op zijn plaats. Iemands ervaringen doen eigenlijk weinig ter zake, want verwarmen zal hij wel doen, en het verschil in verbruik kan je gewoonweg niet merken, het verschil tussen een rendement van 108% en 109% is niet vast te stellen op basis van meterstanden.

Toch voorzichtig zijn met een producent die ook de gialix, in zijn gamma heeft. Dat is namelijk een CV-installatie op elektrische weerstanden.

afbeelding van dirk ooms
27/09/2008 - 00:28

Even googelen en je vindt meer..

Echt nieuw is het niet, (reeds in 2001 op de franse markt)
20% minder verbruik tov de klassieke HR ketels.(niks speciaal)

Geluidsproduktie tijdens bedrijf? (115Hz)
Moduleerbaar?

Toch uitkijken.

afbeelding van Anonieme gebruiker
27/09/2008 - 02:02
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Knap hoor 20 % minder verbruik. Als je bedenkt dat het rendement al op 107% lag en 111% het maximum is. Rendementen die enkel gehaalt worden als je met een cv temperatuur van 40/30 werkt. Dus als je nog op 90/70 gebruikt dan zal je met de beste ketel dit nooit halen.

De gasketel is kwa rendement wel uitontwikkeld. Je kunt er nog elektra uit winnen door er een stirlingmotor in te plaatsen maar dit doet niet het rendement verbeteren in de verwarming. Je wekt met wat meerverbruik aan gas elektra op, meer niet.

afbeelding van peter knies
25/09/2015 - 16:58

Hallo even een reactie op deze ketel

IK heb er al inderdaad eentje 7 jaar draaien  een pulsotaire 40 I en het redement op propaan is ok.

maar deze ketels die dan in de beschrijving zo zuinig is heeft veel problemen met onderdelen.

de aanzuig mix ventilator heeft een soort plastic schoep deze valt na een jaar uiteen in honderden smalle delen ik heb deze waaier al 7 keer vervangen,hij is gemonteerd op een serie motor en draait erg snel, deze motor demareert te snel voor deze waaier ,plus het gas breekt het plastic langzaam af. de reden dat ik dit schrijf omdat de service en de onderdelen erg duur zijn je moet de hele fan vervangen tewijl de motor nog ok is,ik ga nu een soort delay aan brengen in aanloop van de motor mischien 2 a 3 seconden ,ook bekijk ik of de waaier van een steviger materiaal gemaakt kan worden bv brons of een ander non ferro materiaal.

een ander probleem is de inlaat membramen deze gaat maar gemiddeld duizend uur mee dus het is verstandig, die op tijd te vervangen,maar ook deze is erg duur ,terwijl er alleen maar 4 o- ringen van 50 EURO CENT in geplaats hoeven te worden dit is door een monteur een voudig te doen,scheelt je bijna 250 euro voor materiaal kosten.

verder is er nog een antie retour klep deze is ook gemaakt van een te zwak materiaal , de ophanging van die klep breekt onmiddelijk bij een terug slag van de verbranding  ook deze laat ik met een 3 d scanner na maken en plaats daar ook een  O ring op net als de orginele.

verder als deze ketel zonder defecte onderdelen in bedrijf is dan gebruikt hij bijna geen electriciteit ,en als ik alles vevangen hen door wat beter materiaal (een soort melkoe wat aurer best weet) dan heb je een uitstekende ketel.

graag een ractie   peter knies

 

afbeelding van Hans Delannoye
26/09/2015 - 09:47

die krijgt dan alvast niet de titel "beste koop " !!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.