strobalenhuis + zonneboiler | Ecobouwers.be

U bent hier

strobalenhuis + zonneboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van elien
25/09/2008 - 22:51

Beste allemaal,

Eigenlijk had ik een vraagje ivm strobalenhuis. Men geeft altijd een richtprijs op van 750 euro per vierkante meter maar weet er iemand of dit exl of incl btw is?

Alsook zijn er mensen die over een zonneboiler beschikken en wat zijn de ervaringen hieromtrent?
Ik vrees dat in België de zon niet genoeg zal schijnen en dat je het daarom elektrisch moet ondersteunen wat weeral niet echt ecologisch is.

Alvast bedankt,

groetjes

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
26/09/2008 - 08:19
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Niet per se electrisch,..ondersteuning kan ook via de cv-ketel, of elk ander medium dat warmte afgeeft,...

Richtprijs is incl BTW.
Prijs van een strobalen huis kan zelfs VEEL lager liggen als je veel zelft gaat doen - balen-lemen-afw,...

afbeelding van MET architectuur
26/09/2008 - 09:19

Elien

750€/m² zou ik toch wel minstens exclusief btw nemen, anders lijkt het me echt niet haalbaar, ook niet met veel eigenwerk op de werf, en al zeker niet als je ook wat goeie beglazing en performante technieken wil steken.

Onlangs hanteerden wij en eenheidsprijs van 1000€ exclusief btw, inclusief deels bouw door de bouwheer, inclusief performante technieken (condensatieketel, lagetemperatuurverwarming, 3v glas, ...) en inclusief een bepaalde kwaliteitsgraad qua Architectuur.

Herrekenen nadien naar een specifieke raming leerde ons dat dit ook ongeveer de uiteindelijke prijs zal zijn.

Als je natuurlijk heel veel zelf gaat doen, maar dan heb ik het over ook de houtskelet opbouwen, dan kun je natuurlijk wel een stuk lager uitkomen.

1000€ ex btw is ook de prijs die je ongeveer moet hanteren voor een traditionele bouw. een houtskelet bouwt iets duurder normaal, het eigenwerk bij strobalen (plaatsen,wat afwerkingen) compenseert dan de meeerkost van het 3v glas en de meer performante technieken.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.