isolatietype??? | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatietype???

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
25/09/2008 - 14:17

hallo,

ik hoorde onlangs iemand beweren dat er spouwisolatie bestaat uit 2 materialen:

1 deel minerale wol (voor de zijde die tegen het binnenspouwblad wordt aangebracht) en een deel stijve plaat die de buitenzijde vormt van de isolatie en die de luchtdichtheid moet verzekeren.

kent iemand hier een merk van?

ik weet dat merken nomene niet mag, maar vindt niets op internet en bouwhandelaren komen volledig uit de lucht gevallen,

dank!

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
26/09/2008 - 08:16
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

niemand?

afbeelding van erik-25
26/09/2008 - 10:21

Is dit wat je zoekt? Dit is een combinatie van 20mm glaswol en PIR. Weet wel dat dat materiaal hier absoluut niet geliefd is... Mij lijkt het wel een interessante oplossing omdat je zo de platen mooi kan laten aansluiten op het binnenspouwblad.

http://www.ecotherm.nl/producten/spouwisolatie_spouw_muur_isolatie_pur/selthaan_spouwpir_plus.aspx

E

afbeelding van Anonieme gebruiker
26/09/2008 - 14:32
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

daarom dat ik zo ook wil gebruiken: perfecte aansluiting op binnenblad, en van buiten winddicht, iets wat bij minerale wollen nog altijd een reuzeprobleem is.

afbeelding van Anonieme gebruiker
26/09/2008 - 15:30
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Indien je een rotswolplaat met een redelijk hoge densiteit neemt (+ 40 kg/m³), zou winddichtheid toch ook niet echt meer een probleem mogen zijn. Qua isolatiewaarde is PIR echter wel superieur, maar isolatiewaarde alleen is ook niet alles...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.