zelf naisoleren spouw | Ecobouwers.be

U bent hier

zelf naisoleren spouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
24/09/2008 - 20:34

Iemand ervaring met het zelf isoleren van een spouwmuur?
Ik was van plan de spouwmuur dicht te purren maar hoe ga ik dit aanpakken?

10 Reacties

Reacties

afbeelding van willem
24/09/2008 - 21:01

Jan, niet aan beginnen en is ook niet zelf te doen, het zijn nl. twee componenten die in de spouw pas bij elkaar komen, is niet zelf te doen.
Wel heeft er iemand met thermoparels z'n spouw mee vol gegooid, maar of dat 100% is gelukt weet ik niet meer, staat hier ergens op het forum. Zelf is mijn spouw van de zomer met HR thermoparels geisoleerd door een bonafide bedrijf, van de winter weet ik pas het resultaat, maar de warmte van de zomer komt er moeilijk in, dus zal de warmte er ook wel moeilijk uitgaan van de winter.

afbeelding van Anonieme gebruiker
24/09/2008 - 21:07
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ik heb ook 2K pur spuitbussen gezien. Deze meng je in de bus en dan heb je 5 minuten om dit te verwerken. Het mengen gebeurt dan in de bus.

Bij 1K werkt het geloof ik met de aanwezige vocht in de lucht. Dit is toch ook overal aanwezig?

afbeelding van willem
24/09/2008 - 21:31

Jan, het maakt mij niet uit, maar wil je al deze troep en ellende die het geven kan hebben en hoe weet je dat je overal kom, volgens mij moet je nat in nat werken en ik denk niet dat je handmatig zo snel bent, en wat wil je er mee verdienen of mee uitsparen????Raadpleeg verschillende site-s en forum-s hier over voor dat je wat doet. Een bedrijf is met of binnen één dag klaar. Bezind voor je begind. Zelf heb ik weleens met twee comp. gewerkt uit jerrycans voor isoleren van stadsverwarmingsbuis, en ook daar ging het wel eens mis mee. Als jouw spuitbus leeg is, en de volgende wil je in het geboorde gat steken is de eerste vulling al aan het stollen, en dan begind de ellende.

afbeelding van Anonieme gebruiker
24/09/2008 - 21:56
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Mischien zijn die thermoparels dan wel wat.
Tja de kosten, pur is niet zo duur voor een bus met 45 liter schuim doe ik 1m2 en dit kost een stuk minder dan de 20 euro bij een aannemer.

Mischien dat er iemand is die het heeft uitgevoert net als degene met thermoparels.
Voor ik een beslissing neem hoor ik graag de ervaringen van anderen. Als dat een ramp is weet ik genoeg en zal het dan wel laten doen.

afbeelding van willem
24/09/2008 - 22:17

Jan, op dit forum staan ook een paar topic-s over na-isoleren, en ga bv. via google naar vvn, vereniging van na-isoleren. Met HR Thermoparels is het goedkoper dan pur, maar de iso-waarde bijna gelijk als aan pur. Voor 127 m2 spouw was ik totaal kwijt icl. btw - roosters etc +/- €2000,-

afbeelding van Anonieme gebruiker
25/09/2008 - 00:27
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Met welke firma heb je gewerkt?

afbeelding van Anonieme gebruiker
25/09/2008 - 14:05
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Jan, de pur die de aannemer gebruikt is wel van een totaal andere kwaliteit dan wat je uit zo'n spuitbus krijgt. 'beter' is hier zelfs een understatement.

Ik heb effectief het resultaat gezien dat nu in de muren zit (moest groot gaatje maken in de muur) en als ik dat vergelijk met een klomp pur die uit een spuitbus komt is dat echt niet te vergelijken. De pur in de muur is mooi egaal qua structuur met hele hele fijne gaatjes, uit een spuitbus is 't gewoon brol.

afbeelding van luc vander v
25/09/2008 - 17:18

Mensen toch, hoeveel denk je te verdienen of uit te sparen door dit zelf te doen?
Een niet geisoleerde spouwmuur, het gaat dus over een al oudere woning.
Als je het in dit geval aat doen door een geregisreerde aannemer betaal je 6 ipv 21 %.BTW. Besparing 15 %.
Als ik me niet vergis, telt spouwisolatie ook voor belastingkorting van 40 % op totaalfactuur.
Eventueel kan je ook nog genieten van de vlaamse renovatiepremie (ik zeg ev, want er zijn heel wat voorwaarden) op de factuur ZONDER BTW.

Een aannemer werkt met professioneel materiaal en producten, en je hebt garantie.

Waarom dan nog zelf zitten knoeien ?

afbeelding van Anonieme gebruiker
25/09/2008 - 17:33
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Omdat we in Nederland niet van die mooie regelingen hebben Luc. Met dergelijke subsidies kun je zelf geen bussen pur voor kopen.

Die thermoparels zijn denk ik een veiliger soort, dit is nog probleemloos te verwijderen.

afbeelding van willem
25/09/2008 - 21:58

Carl,
Ik ben in zee gegaan met de firma Koston uit Weesp, mijn spouw is 5cm en de nieuwe verluchtingsgaten heb ik zelf geboord daar ik de middelen daar voor had, en dat scheelde €350,-

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.