Belsolar- en Quest-kwaliteitslabel | Ecobouwers.be

U bent hier

Belsolar- en Quest-kwaliteitslabel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Ulrik
24/09/2008 - 16:26

Voor zonneboilersystemen en fotovoltaïsche panelen bestaat een Belsolar-kwaliteitslabel. Recent is Quest opgericht, een overkoepelend kwaliteitscentrum. Het Quest-label zal op korte termijn het Belsolar-label vervangen. Deze labels stellen niet alleen eisen wat betreft de systemen zelf, maar ook wat betreft een goede plaatsing en de opleiding van installateurs. U kan dus best uw leverancier/installateur vragen naar deze kwaliteitslabels.

Kwaliteitscentrum voor kleinschalige duurzame energietechnologieën in de steigers

De Vlaamse Regering besliste, op voorstel van de Vlaamse minister bevoegd voor Energie, om de oprichting van het kwaliteitscentrum Quest vzw, te ondersteunen. Quest zal de bestaande kwaliteitssystemen voor zonneboilers en zonnepanelen integreren en een bijkomend kwaliteitssysteem voor warmtepompen uitwerken. Dankzij het overkoepelende kwaliteitscentrum zullen de verschillende kwaliteitssystemen efficiënter kunnen beheerd en op elkaar afgestemd worden.

Het kwaliteitscentrum wordt opgericht door expertisecentra als 3E (studiebureau hernieuwbare energiebronnen), Belsolar (federatie zonne-energiesector), IMEC (Interuniversitair Micro-Elektronica Centrum), De Nayer Hogeschool voor Wetenschap en Kunst, WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf), Ventibel (sectororganisatie voor ventilatie) en ODE (Organisatie Duurzame Energie). Zij staan garant voor een kwalitatieve en objectieve toekenning van de kwaliteitslabels. Later kunnen nog bijkomende partners deelnemen, bijvoorbeeld onderzoeksinstellingen of bouwfederaties. Gedurende de opstartperiode van 7 jaar dient deze sterk groeiende sector geleidelijk aan de volledige financiering van het kwaliteitscentrum over te nemen.

http://www.energiesparen.be/node/426

Ulrik

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
24/09/2008 - 18:28
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Als ik kijk op de website van Quest dan blijkt dit label nog niet effectief zijn opgestart? (er wordt voorlopig doorverwezen naar belsolar omdat er nog geen Quest-lijst is).

Op de papieren die werden uitgedeeld op de groepsaankoop in Ieper staat er anders wel dat Ecostream lid is van BelPV, Belsolar én Quest?

afbeelding van Ulrik
24/09/2008 - 23:54

Jan

In de eerste alinea staat het volgende te lezen

Het Quest-label zal op korte termijn het Belsolar-label vervangen.

dat is toch duidelijke taal dacht ik ...

Ulrik

afbeelding van Anonieme gebruiker
25/09/2008 - 16:30
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Quest zal het Belsolar label vervangen, maar wil dit zeggen dat Belsolar-leden automatisch Quest-leden worden? Dat staat daar toch niet...

afbeelding van rene-11
25/09/2008 - 20:28

En er staat zelf nergens hoe dat deze nieuwe lijst tot stand gaat komen ???

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.