houtkachel en thermostaatkranen | Ecobouwers.be

U bent hier

houtkachel en thermostaatkranen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van steven-45
23/09/2008 - 17:08

er wordt binnen kort een houtkachel geplaatst in de living,hoe kunnen we er voor zorgen dat het ook s'avonds gezellig warm is in de badkamer boven.
Moeten we overal thermostaatkranen steken of enkel boven of....?
Hoe lossen jullie dat op , ben geen handige harry in deze dingen!!!!!!!
STEVEN

5 Reacties

Reacties

afbeelding van henri-6
24/09/2008 - 12:05

De thermostaat bijvoorbeeld naar de keuken verhangen en de deur van living naar keuken zoveel mogelijk gesloten houden zodat de warmte van de kachel zo min mogelijk invloed heeft op de thermostaat. Keuken wordt daarmee referentieruimte. Je zou de thermostaat ook in de gang kunnen hangen. Ik ben daar geen voorstander van, de gang is immers vaak een koudere ruimte waarin de warmte naar boven stijgt. De CV zou dus vaak aanslaan, dus hogere kosten. Thermostaatkranen hebben niet zo veel zin want deze worden aangestuurd door de thermostaat die je nu in de living waarschijnlijk hebt hangen.En is het 22 graden bijvoorbeeld en de thermostaat is ingesteld op 20 graden dan zal de Cv ook niet aanspringen.
Je zou ook nog kunnen overwegen om tijdelijk dan de CV op bijvoorbeeld 25 graden te zetten waarbij je alleen de radiator op badkamer open zet.
Of je verwarmd de badkamer tijdelijk met een electrische kachel als je gaat douchen.

afbeelding van wj
25/09/2008 - 11:37
WJ

Kijk hier eens naar :
http://www.totalhomesolutions.nl/pages/consument/verwarming.html

Een uiterst interessant systeem van Honeywell, zeer geschikt voor renovatie, en zonder al te in grijpende wijzigingen in de installatie. Enkel de thermostatische kranen vervangen (in het slechtste geval)
Tot 16 zones met elk hun eigen temperatuur, en tijdschema. Daarmee stellen we iedere kamer op een andere temperatuur in als we willen.

We hebben dit systeem gekozen, maar wachten nog op de plaatsing. Dus nog geen ervaring.

WJ

afbeelding van steven-45
25/09/2008 - 16:38

hallo, dank u voor de reactie maar is dat een totaal pakket met beveiliging en al of kan je die kranen alleen bestellen . het totaal pakket is wel duur omdat er al een beveiligings systeem aanwezig is .

afbeelding van 32db
26/09/2008 - 09:19

Ik woon op een appartement en heb een Tulikivi in de living. Om de badkamer 's morgens te verwarmen plaatste ik een thermostaat achterin de hall. Dat werkt goed, maar het is wel zo dat ik alleen 's morgens de cv laat aanschkelen om de badkamer en de hall te verwarmen. De slaapkamers zijn ok zonder verwarming. Alleen als het zeer koud is schakelen we 's avonds de cv manueel aan.
Er bestaan ook draadloze thermostaten. Op die manier kan je vrij experimenteren waar je je thermostaat plaatst. Je moet dan wel een cv-ketel hebben met een 2-draads thermostaataansluiting. Junkers bijvoorbeeld heeft, om volledig goed te werken, een 3-draads thermostaat nodig.

afbeelding van marc-4
26/09/2008 - 13:28

je zou dit kunnen oplossen met een X10 thermostaat oplossing.
X10 toestellen zijn er die geen eigen draden hebben maar het lichtnet gebruiken als draad (gelijkaardig aan een lokaal netwerk over elektriciteitsdraden). Je kan op diverse plaatsen thermostaten hangen die commando's sturen naar een toestel die je ketel bedient.
Hoort dus thuis onder domotica X10, het blijft wel een DIY oplossing maar is voor leken ook toegankelijk.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.