Hoeveel PV panelen ? | Ecobouwers.be

U bent hier

Hoeveel PV panelen ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van werner peeters
23/09/2008 - 12:59

Hoi,

Ik heb per jaar een dag verbruik van 2223kWh en nacht van 1993kWh? Ik krijg ook 500kWh gratis? Mijn vraag , hoeveel kWh moet ik voorzien op mijn dak ? Is dat het volledige verbruik of alleen dagverbruik?

Groetjes

1 Reactie

Reacties

afbeelding van wonko
23/09/2008 - 13:10

dag en nacht samentellen, dan gratis kWh ervan aftrekken, dan kom je op ongeveer 3700 kWh. Dat is ongeveer het maximale piekvermogen waar je mag in investeren. Alles daaronder is volgens mij financieel verantwoord.
Als je ziet dat wij dit jaar 100 % van ons piekvermogen geproduceerd hebben (en wij zijn niet de enigen). Dan zou je met een grotere installatie in dergelijke jaren verlies doen.

Da's dus het financiele plaatje, als je nog wat verder kijkt zijn volgende aspecten ook belangrijk:

Hoe verwacht je dat je verbruik zal evolueren? Kun je nog besparen op je verbruik? Immers, electriciteit die je niet verbruikt is het goedkoopste en het milieuvriendelijkste. Onze ervaring met de klimaatwijken geeft aan dat veel mensen behoorlijk veel kunnen sparen met simpele tips. Zit je met opgroeiende kinderen die het verbruik misschien de hoogte zullen injagen? Of net omgekeerd, met grote kinderen die binnenkort het huis zullen verlaten, dus minder verbruik.

En dan natuurlijk de evidente beperkingen. Niet meer leggen dan je dak groot is, of dan je budget aankan. ;-)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.