hoe moet je een hydrofoob verwijderen?? | Ecobouwers.be

U bent hier

hoe moet je een hydrofoob verwijderen??

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van geert-23
22/09/2008 - 20:16

beste,
Ik heb vorig jaar enkele buitenmuren behandeld met een hydrofoob tegen wateraanslag. Nu hebben we beslist om een kalei te plaatsen op die muren. Maar blijkbaar moet eerst de hydrofoob verwijderd worden vooraleer je een kalei kan plaatsen. anders zal de kalei niet houden op de muur.Blijkbaar kan dit verwijderd worden met zoutzuur.
Maar daar ben ik niet echt een voorstander van ( nogal gevaarlijk). Zijn er mensen die weten hoe je op een andere manier ( produkt)een hydrfoob uit de muren kan verwijderen?
Mvg

3 Reacties

Reacties

afbeelding van pieter-18
23/09/2008 - 23:14

Waarschijnlijk is zoutzuur het enigste middel.
grt

afbeelding van ben-5
30/09/2008 - 23:45
ben

Opletten met die handel. Bescherm heel goed je gezicht,ogen en handen.

afbeelding van Rudy Martens
01/10/2008 - 00:23

Dat moet je bij de fabricant van dat product vragen om de simpele reden dat er talloze grondstoffen bestaan (denk maar aan de vele soorten silanen, siloxanen, silicaten en mengsels daarvan).

De meeste daarvan krijg je nooit meer uit de muur omdat het net de bedoeling is om je muur zo lang mogelijk hydrofoob te houden!

Bezin eer je begint!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.