combinatie rockwool en glaswol | Ecobouwers.be

U bent hier

combinatie rockwool en glaswol

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van erik-6
11/09/2008 - 21:20

Ik ga een zolderkamer inrichten als muziekruimte.
Alles onder een schuin dak met nokhoogte van ruim 4 meter.
Het dakgebinte bestaat uit grote horizontale gordingen van 22cm; vertikaal staan er keepertjes van 6 op 6 cm op nogal ongelijke afstand tussen de 43 en 47 cm.
Onze gyproc-plaatser stelt voor dat hij zelf de isolatie plaatst. Hij dacht aan 15cm dik glaswol in spijkerflens. Die zou hij "leggen"(!!!)in de profielen.
Ik wees hem erop dat specialisten erop wijzen dat er best geen open ruimte tussen het onderdak in delta-folie en de isolatie zit. Hij stelde voor dat ik dan rockwool delta 212
tussen de keepers zou steken. Zijn isolatie zou daar bobvenop komen. De twijfel bekruipt me:
Ik heb eens een pak rockwool gekocht. Lukt aardig, maar zal deze blijven zitten op termijn ? Ziet ernaar uit dat ik ze best op een of andere manier vast anker ?
Ten tweede: de "gelegde" glaswol. Ik zie het zo voor me dat die niet goed tegen mekaar zal aansluiten (overal lees ik zelfs van naden af te plakken tegen koudebruggen) om niet te spreken over mijn duur betaalde rockwool-driehoekjes die ik zie loskomen van mekaar en een rommel vormen achter mijn schuine gyproc wanden.
Heeft iemand een advies ?

Dank bij voorbaat.

Erik

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
11/09/2008 - 21:37
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

ik heb op onze zolderkamer het volgende systeem toegepast :
rockwool delta 6 cm dik tussen de keepertjes - zeer gemakkelijk perfekt passend te plaatsen ook bij onregelmatige keperafstanden. Is ook stijf genoeg : het blijft zitten.
dan twee lagen glaswol (ursa 30 : halfharde plaat, onbekleed, zeer goedkoop en exact dezelfde lambda als eender welke andere vorm van glaswol) van 5cm, dan metal stud nog eens opgevuld met 5 cm glaswol, dan gyproc.

De metal stud is heel gemakkelijk en snel en kaarsrecht te plaatsen. Oei, ben ik nu reklame aan het maken? Wel, Knauff heeft ook zo'n systeem...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.