condensatieketel met doorstromer en vv | Ecobouwers.be

U bent hier

condensatieketel met doorstromer en vv

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van karel-14
11/09/2008 - 09:59

Ik heb een condensatieketel met doorstromer voor warm water.
Op de 1° verdieping zijn er radiatoren geplaatst en op het gelijkvloers komt er nu vloerverwarming met parket als afwerking. Wanneer werkt de ketel optimaal? De ene installateur zou oa. werken met een evenwichtsfles, een andere zou die weglaten. Welke systemen voor vloerverwarming zijn beter dan andere?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van PatrickM
11/09/2008 - 10:15

Karel, als je nu zorgt voor minstens 8-10 cm isolatie onder de vloer, en liefst nog meer, dan zal elk VV-systeem goed zijn.

Wij hebben een VV met alu-platen die de warmte perfect verdelen, werkt perfect, ben er super tevreden over, ook geen bijkomende radiatoren.

MAAR, er is een heel grote MAAR: we hebben onze woning enorm geïsoleerd, en ons stookseizoen duurt slechts 4-5 maanden (november-maart).
Achteraf bekeken, is de VV dan die investering niet waard, want met een kurken of houten vloerbekleding heb je ook geen koude voeten, en voor de verwarming bestaan er genoeg andere en goedkopere technieken.
Als je de meerpijs van de VV investeert in bijkomende isolatie...

afbeelding van karel-14
11/09/2008 - 13:20

> Ik heb een condensatieketel met doorstromer voor warm water.
> Op de 1° verdieping zijn er radiatoren geplaatst en op het gelijkvloers komt er nu vloerverwarming met parket als afwerking. Wanneer werkt de ketel optimaal? De ene installateur zou oa. werken met een evenwichtsfles, een andere zou die weglaten. Welke systemen voor vloerverwarming zijn beter dan andere?

ivm de systemen bedoel ik eigenlijk niet de vloerverwarmingssystemen maar wel de systemen voor de regeling.(ivm de optimale werking van de condensatieketel) Want niet elke installateur werkt op dezelfde manier De buizen liggen er al, met daaronder 11 cm isolatie.
karel schrijft:

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.