isolatie langs schoorsteen (spoed) | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie langs schoorsteen (spoed)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van henri-6
06/09/2008 - 06:36

Wij zijn momenteel de zoldervloer aan het isoleren. Nu loopt de vertikaal door de vloer de schoorsteen. De vraag is of we eerst dampremmende folie tegen de schoorsteenmoeten aanbrengen en daar tegen het isolatiemateriaal. Of dat juist eerst het isolatiemateraal tegen de schoorsteen aangebracht moet worden en dan de dampremmende folie?

De eerste 20 cm van de muren (buitenmuur en ook de scheidingsmuur met de buren isoleren we. Ook hierbij weer de vraag: eerst de dampremmende folie en dan het isolatiemateriaal of juist andersom?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
06/09/2008 - 09:10
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Gewoon zoals je de rest van de wand ook zou doen, eerst isolatie en den de folie.

afbeelding van Jeroen Beeckx
06/09/2008 - 09:34

beter, maar misschien niet evident:

Weg met de stenen schoorsteen door de zoldervloer en dak én vervangen door inox pijp.

Gemetste schouwen zijn thermische ondingen ttz grote koudebrug EN bron van vocht.

Mvg

JB

NB Je kan dit ook doen wanneer je dak zou vernieuwen.

afbeelding van henri-6
09/09/2008 - 19:55

De leverancier van de isofloc vertelde weer dat er geen dampremmende folie tussen de muur (binnenblad zijgevel) en het isolatiemateriaal hoeft. Ook geen dampremmende folie tussen muur schoorsteen en isolatie.De schoorsteen is aangesloten op houtkachel die we veel gebruiken.

Volgens mij is het juist beter om na de muur direct een dampremmende folie aan te brengen en dan pas de isolatie. Zodat het isolatiemateriaal niet vochtig kan worden door evt. intredend vocht vanuit het binnenblad. Evt. vocht wat alin de isolatie zit kan dan via de betonnen bodembloer wegtrekken. Op de isofloc komt alleen een OSB plaat te liggen (dus ook geen dampremmende folie. OSB zou genoeg dampremmend moeten zijn. Nogmaals het gaat om hoogstens 20 cm isolatie gezien vanaf de betonnen zoldervloer, die contact maakt met de binnenmuren (en schoorsteen). De overige oppervlakte van de muren isoleren we (nog niet). Zolder wordt enkel als opbergruimte gebruikt.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.