doorstroomgeiser op gas | Ecobouwers.be

U bent hier

doorstroomgeiser op gas

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van patrick-33
05/09/2008 - 17:19

daar onze boiler van 120 l nu de kinderen het nest verlaten en te groot en te gulzig wordt hebben we gedacht aan vervanging door een modulerende doorstroomgeiser.Probleem is dat de ene instalateur zijn armen in de lucht gooit en ons hel en vagevuur voorspeld en de ander ons enorme besparingen beloofd.Nu " te" is nooit goed en ergens moet er een gulden middenweg bestaan.Heeft iemand ervaring met deze wissel en op wat moet ik letten.
Het gaat hier om een ACVboiler van 120 l die door de cv ketel wordt verwarmd .E as terwijl as damme toch bezig zijn kan er ook een merk opgeplakt worden aub?Nu reeds bedankt voor de gedane moeite!

6 Reacties

Reacties

afbeelding van r.vanrossen@skynet.be
05/09/2008 - 17:38
rik

120 Liter boiler op je verwarmingsketel : is die goed geïsoleerd, en is de leidinglengte naar je tappunt klein of groot ? Het laatste (+ weing geïsoleerd) zou zijn 'gulzigheid' verklaren.
Rendement van een modulerende doorstroomgeiser zal beter zijn.

afbeelding van patrick-33
05/09/2008 - 18:55

Rik, de isolatie van die boiler is hoop en al 2 cm dik ,dus daar ligt het zeker aan en de afstand tot de aftappunten is douche boven 11 m,keuken 4 m bijkeuken 2.5m .Nu ik dit hier zo zet ..kun je met zo'n doorstromer meerdere aftakpunten bedienen of is rekenig houden met een koude douche bij 't openen van een ander punt iets om rekening mee te houden?

afbeelding van r.vanrossen@skynet.be
05/09/2008 - 19:11
rik

Patrick,

Je kan met die geiser meerdere tappunten bedienen ; maar best zo dicht mogelijk in de buurt daarvan. Bij je douche in de buurt ? En een klein electrisch voorraadboilertje onder het keukenaanrecht is lang niet gek : afstand 0,5 m.

Rik

afbeelding van patrick-33
05/09/2008 - 19:50

Rik,
dus samengevat een "centrale "doorstromer en voor de keuken eventueel een klein electrisch boilerke onder 't aanrecht.
Voor zover al bedankt en welke merken zijn thuis in die moduleerbaarheid,waar ik onder versta :toestellen die zelf onder kleine afname (spaardouchekop)aanslaan of heb ik het mis ?

afbeelding van r.vanrossen@skynet.be
05/09/2008 - 19:55
rik

Inderdaad.
En plenty keuze in de merken.

afbeelding van patrick-33
05/09/2008 - 19:58

Rik bedankt voor de snelle reactie en nog een prettig weekend
Patrick

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.