venieuwing dak | Ecobouwers.be

U bent hier

venieuwing dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Luc5
26/08/2008 - 21:31

Graag zou ik mijn dak willen vernieuwen omdat het geen onderdak en isolatie heeft het beterft een gordingen dak.
Mijn vraag nu onderdak laten aanbrengen en nieuwe pannen en dan tussen de kepers isoleren of aan de buitenkant van gordingen isoleren,mogen gordingen zomaar vervangen worden door spanten want er zijn dakwerkers die de gordingen wel willen vervangen maar aleen door spanten is veel gemakelijker te plaatsen maar dan gaat men volgens mij toch de voor en achtermuur zwaarder belasten met alle gevolgen vandien nieuwe zettingen en eventueel scheuren op termijn.
MVG Luc

12 Reacties

Reacties

afbeelding van PatrickM
26/08/2008 - 22:36

Luc,
Wilt ge dat uw dak vlug vernieuwd is of wilt ge dat uw dak goed vernieuwd is ?
Als je toch uw dak vernieuwd, vergeet dan vooral geen isolatie: 30 cm is in huidige en toekomstige tijden geen overbodige luxe.
De keuze van het onderdak, isolatiemateriaal, dampscherm is een eeuwige discussie...

Mijn dak: gordingen, met keperplanken van 17.5cm op 59.8cm afstand, tussen de planken geschrankt 10 + 7.5 cm harde rotswolplaten, en daaronder nog eens 12 cm PU-platen, menuiserit als onderdak.
(Zelfbouw, ik denk dat geen enkele dakwerker er wilt aan beginnen)

Lekker warm in de winter en koel in de zomer.

Veel succes

afbeelding van Luc5
26/08/2008 - 23:07
Luc

Met tussen de kepers isoleren bedoelde ik uiteraard tussen de kepers en dan de gordingen wat toch op een 28 cm neer zou komen.
MVG Luc

afbeelding van Luc5
28/08/2008 - 15:59
Luc

Daar ik mijn dak ga vernieuwen met alles wat er aanhangt nog eens een vraagje.
De bestaande situatie bakgoten en oversteken ongeveer 30 cm hebben die enig nut en kunnen die zomaar weggelaten worden en vervangen worden door hanggoten.
MVG Luc

afbeelding van henri-6
29/08/2008 - 06:17

Luc, de bakgoten hebben wij laten hangen, evenals de oversteken. wellicht wil je in de toekomst nog ooit de muren van buiten langs isoleren. Dan heb je in ieder geval een klein dakje boven de isolatie. Verder vind ik een bakgoot mooier dan een hanggoot, maar dat is smaken verschillen. (en afhankelijk van de financien.)

afbeelding van Luc5
29/08/2008 - 09:46
Luc

Ja daarvoor zijn ze dan wel intersant maar ik zit met een spouwmuur dus aan de buitenkant isoleren zit er niet in eventueel laten inspuiten met schuim of iets anders.
Bakgooten kunnen zeer decoratief zijn als ze wat versiert zijn met ornamenten maar de mijne zijn gewoon rechthoekig en wit dus niet mooi.
De dakwerker die vandaag is langsgekomen zij ze te behouden
want huizen met hanggoten krijgen strepen op de gevel de man beweerde ook een luchtlaag tussen onderdak en isolatie te laten,toen ik hem vroeg waarom, zij hij de afstand tussen de kepers is nooit het zelfde waarop ik hem antwoorde dat er ook isolatie in plaatvorm bestaat die men op maat kan snijden.
Toen begon hij te mekkeren dat een luchtspouw tussen isolatie en onderdak goed zou zijn voor akoustische isolatie,en dat ik dan geen reukhinder zou hebben als er vocht in de isolatie zat ge moet het maar tegen komen wat ze u toch allemaal wijs willen maken.

MVG Luc

afbeelding van pol-12
29/08/2008 - 10:44
Pol

Ik weet niet wat je als onderdak zou leggen, maar ik zou van die dampdoorlatende platen leggen die in elkaar schuiven, zodat alles al dicht is.
Vroeger waren het gewoon wat dampdoorlatende schermen of folie waardoor het dak helemaal niet tochtdicht was.

afbeelding van Luc5
29/08/2008 - 11:19
Luc

Ik heb nu helemaal geen onderdak de meeste dakwerkers werken met een folie der is er een die eventueel ook met isolatiepanelen werkt maar raad dit af als het een slaapkamer moet worden wegens slechte geluidsdemping.
mijn bedoeling is de isloatie kruiselings in drie lagen aan te brengen dan zou er toch geen tocht meer door kunnen den ik maar platen als onderdak zouden natuurlijk ook een optie kunnen zijn ik sta voor alle sugesties open.
MVG Luc

afbeelding van Anonieme gebruiker
31/08/2008 - 06:20
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Wij hebben de platen van pavatex gebruikt. Je zou ook Celit platen kunnen gebruiken. Voordeel, zoals Polal schrijft is dat ze in elkaar schuiven dmv tand-groefverbindingen. Daarmee bekom je een volledig gesloten onderdak die, dampdoorlatend is, zorgt vo0r een luchtdicht geheel. Verder zijn de platen waterbestendig, isoleren ze een beetje (zowel warmte als geluid). Ze zullen denk ik duurder zijn dan de tradiotionele onderdakfolie, maar allee je hebt dan ook veel meer waar voor je geld.

afbeelding van Anonieme gebruiker
31/08/2008 - 08:48
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

DIt zal ongetwijfeld wel kloppen maar dan moet ge een dakwerker vinden die ervaring heeft met dit materiaal,het heeft geen zin die te laten plaatsen door iemand die er niets vanaf kent.
De meeste dakwerkers die al langs gekomen zijn plaatsen folie en ik moet eerlijk zeggen hoe meer ik er zie hoe moelijker de keuze gaat worden.
Nu had ik nog een vraagje de dakpannen moeten die genageld worden woon in landelijk gebied in limburg er is een dakwerker die zegt van wel andere dakwerkers zeggen duidlijk wij nagelen de pannen niet.
Mvg Luc

afbeelding van bertvdg
31/08/2008 - 11:38

Pavatex platen, Celit of andere platen zetten is nogthans niet zo moeilijk hoor. In tegendeel, zelfs gemakkelijker want het is beloopbaar. Op de platen komen ook gewoon stof en pannelatten zoals een gewoon onderdag. Enkel moet men rekening houden met de dikte van de plaat.

Het is meer omdat de dakwerkers het niet kennen dat ze er weigerachtig tegenover staan.

afbeelding van Anonieme gebruiker
31/08/2008 - 20:08
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Onz dakwerkers hadden ok geen eraring met de pavatex platen. Maar nu kennen ze et en het werkt gemakkelijk zeggen ze (voor hun wel iets meer werk, maar allee de klant betaald toch zullen we maar zeggen. Hetis meer zaak dat de dakwerkers ervoor zorgen dat ze de platen boven aan de nok goed afsluiten. Voor de rest vormen de platen naar mijn idee geen enkel probleem.

afbeelding van Luc5
07/09/2008 - 09:29
Luc

Hier ben ik weer Heb enkele ofertes voor dakverniewing binnen gekregen.
dakwerker 1 geen isolatie 87m2 20835 euro

dakwerker 2 isolatie 16cm 77m2 16621 euro

dakwerker 3 isolatie 18cm 83m2 11103 euro

Dit allemaal met een folie onderdak en het vernieuwen van de gordingen en dezelfde pannen goten en zinkwerk.de isolatie dien ik zelf te plaatsen.
MVG Luc

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.