edilkamin | Ecobouwers.be

U bent hier

edilkamin

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van kempeneers
25/08/2008 - 18:30

Wie kan mij het verschil geven tussen een Edilkamin inbouwhaard Riga 54 (nog tot morgen in reclame Makro) en Edilkamin Ecostar (vanaf woensdag in reclame Makro).

6 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
25/08/2008 - 21:00
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Dag Kempeneers:

De gegevens van de Riga 54 heb ik gevonden maar van de Ecostar zijn er 3 versies, nl de Tonda, de Plus en de Prismatica

Riga 54 Ecostar Tonda

dimension(cm) 65x45x54 76x51x57

thermal power 10 KW 14 KW

weight 98 kg 145 kg

volume heated 285m³ 300m³

Je kan deze gegevens allemaal terug vinden op www.edilkamin.com. Kies als taal engels, nadien rechts klik je op wood inserts en daar zal je de nodige gegevens vinden

Mvg,

Steven

afbeelding van PatrickM
25/08/2008 - 21:15

Steven,

dergelijke kachels zijn allemaal "laagrendements-ondingen"

Het zou zonde zijn je hout waar je zoveel werk aan gehad hebt (zagen, klieven, ... of zelfs al krijg je het cadeau!) op zo een domme manier te verbranden.
Een houtvergasser, speksteenkachel, finoven en dergelijke, is een veel betere keuze.
Gebruik de zoekopdacht van het forum en verdrink in de informatie...

afbeelding van Anonieme gebruiker
26/08/2008 - 17:55
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Patrick,

Ik heb zelf een pelletkachel en ben daar nog meer van overtuigd.

Ik denk dat uw bericht bedoeld is voor Kempeneers.

afbeelding van PatrickM
26/08/2008 - 21:04

Steven, inderdaad mijn bericht was voor Kempeneers.
Sorry voor mijn foutje

afbeelding van cousyns
07/09/2008 - 14:07

wij hebben reeds 10 jaar zo'n riga 54, ook gekocht bij Makro. Toen destijds was er nog geen spraken van speksteen of dergelijke. Wat ik wel kan zeggen is voor mensen die niet veel geld kunnen investeren en toch reeds wat aan die hoge stookolie facturen willen doen dit een zeer goede oplossing is. in het voor- of najaar staat bij ons bijna dagelijks de kachel aan en wij kunnen gerust gans de livving -keuken me verwarmen. uiteraar in de winter is het beter alle kamers met de cv warm te stoken.

Nu na 10 jaar hebben wij een ventilator stuk. blijkbaar kan je deze bij ma&kro afzonderlijk bestellen doch wie weet hoe je het front kan verwijderen zodat je de ventilator kan uitbouwen. Alvast bedankt aan de goede techtnieker.

mvg
fam Cousyns

afbeelding van digitaloverdose
07/09/2008 - 16:04

Mijn ouders hebben een paar jaar geleden zo'n supergoedkope (600 à 700€) inbouwhaard van Edilkamin gekocht bij de Makro. Waren eerst enthousiast, totdat ze onze inbouwhaard van Saey in aktie zagen. Het was onmiskenbaar dat die van hen een pak minder warmte af gaf dan den onze. Blijkbaar zit er toch wel degelijk verschil in prijs/kwaliteit wat inbouwhaarden betreft. Voor een pak meer warmte verstook ik een pak minder hout dan m'n ouders.

Waarmee da'k ni wil zeggen da we een topmodel hebben: hij kostte weliswaar 2.5 keer zoveel dan die Edilkamin van m'n ouders, mor toch was hij nog relatief 'goedkoop' vergeleken met vele andere inbouwcasettes.

M'n ouders gaan hem nu vervangen omdat da ding zoveel hout slikt en er zo weinig voor terug geeft. Ik zou zeggen: denk 2x na voor ge zoiets aanschaft.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.