pelletkachel valt uit na opstarten | Ecobouwers.be

U bent hier

pelletkachel valt uit na opstarten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van inge-4
24/08/2008 - 13:38

Wij hebben een paar maanden geleden een huis gekocht, waar we nu sedert 1 juli in wonen.
De pelletkachel hebben we van de vorige eigenaars overgenomen; het is in Palazzetti Ecofire Freddy van 2 jaar oud. De pellets zijn van het merk Wonterpellets van Wonterspan NV.

Bij de verkoopsovereenkomst heeft de eigenaar bevestigd dat hij zeer tevreden was over de kachel, maar bij ons lukt het niet om de kachel in gang te krijgen. Na het opstarten valt hij steeds uit en krijgen we meestal de foutmelding smoke alarm temp.
We hebben de eigenaar al gecontacteerd meer hij zegt nooit problemen te hebben gehad. De contactpersoon die hij heeft doorgegeven is iemand van Wallonië, maar we zijn eigenlijk op zoek naar iemand van dichterbij om ons te helpen.

Aangezien we geen ervaring hebben met pelletkachels, weten we niet waaraan het probleem kan liggen. We kuisen de kachel na elke poging grondig uit en wachten tot hij volledig afgekoeld is om het terug te proberen. Onze pellets zijn niet vochtig.

Heeft iemand hier ervaring mee ?
Zou de kachel een grondig onderhoud moeten hebben ?
Kan je ons iemand aanbevelen ?

15 Reacties

Reacties

afbeelding van regy
30/09/2008 - 15:38

wij hebben pas een nieuwe gekocht , en hebben juist hetzelfde probleem
hebben al vanalles gebrobeerd ,en hebben nu de winkel
geraadpleegd ,die gaan straks bellen
Mvg regy

afbeelding van Anonieme gebruiker
30/09/2008 - 17:20
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Inge,

Als de temperatuur van de gassen die worden afgezogen geen minimale temperatuur bereikt, dan stopt de kachel.

Misschien scheelt er iets met de ontstekingkaars.

Mvg,

Steven

afbeelding van Anonieme gebruiker
01/10/2008 - 09:10
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Heb je de kachelpijp/schoorsteen al eens schoongemaakt?

afbeelding van baert lode
07/10/2008 - 15:07

ook ik heb een palazzetti model Freddy hydro nieuw gekocht en pas geïnstalleerd. Na de opstarttijd van 20' slaat de kachel uit en geeft ze 'smoke alarm' aan. Blijkbaar is dit probleem gekend want mijn leverancier neemt geen contact meer met mij ondanks alle pogingen.
De afstandsbediening via GSM is ook door hem nog niet geïnstalleerd omdat hij dit niet kan????????? Maar hij heeft ze me wel verkocht (400 euro).
Wie kan mij helpen?

Groeten

afbeelding van steven-24
07/10/2008 - 18:13

Er lopen nog veel te veel opportunisten rond die enkel uit zijn op snelle verkoop maar die niets afweten van een pelletkachel

afbeelding van jan-31
07/10/2008 - 21:28
Jan

Steven,

Ik ben het volmondig met je eens ... veel verkopers van pelletkachels kennen er geen fluit van ...

Inge,
Heb ook al verschillende malen gehoord van de problemen met Palazetti ...
Smoke alarm kan verschillende oorzaken hebben : verstopping van het rookkanaal (koppel kachel los van buizen en controleer op roetafzetting - check ook even interieur van de kachel - op verschillende plaatsen zitten plaatjes die je kan losmaken om te reinigen) ; kan ook de rookgassonde zijn (vervangen) of in het slechtste geval is de verbrandingsventilator defect ...
Best een verdeler van palazetti laten komen ...

Pelletkachels zijn bij juiste installatie, gebruik en onderhoud heerlijke en voordelige toestellen ...

veel succes

afbeelding van hilde-8
16/10/2008 - 08:53

Ik heb een pelletkachel van het merk Lohberger. En net als hierboven ook hetzelfde probleem. Kachel start zonder probleem op, maar valt uit na 45 minuten of soms na 2 uur.

Gelukkig kan ik altijd bij de leverancier terecht en na even over en weer gebeld te hebben hebben we het probleem kunnen oplossen.

Nu weet ik niet of dit voor alle pelletkachels geldt, maar in mijn kachel zit er in de voorraadbak voor de pellets een kinderbeveiliging. Dit in de vorm van een metalen rooster waar de pellets doorvallen, maar waar kinderhandjes niet doorkunnen zodat die handjes niet aan het tandwiel kunnen. Wat er bij mij concreet gebeurde, was dat de rooster een deel pellets tegenhield, waardoor de aanvoer naar de kachel niet meer gelijkmatig gebeurde. Op een gegeven moment kreeg de kachel dus geen pellets genoeg waardoor het vuur uitging. Vervolgens kwamen er wel weer pellets door het gaatje, maar die vatten geen vuur meer met als gevolg dat de kachel op rooktemp alarm ging.

Gisteren stelde de leverancier voor om de kinderbeveiliging weg te doen en zo komt het dat we nu zonder problemen een constant brandende kachel hebben.

Wij hebben geen kinderen in huis rondlopen, dus voor mij was dit geen probleem. Als je echter wel de kinderbeveiliging wil houden, dan weet ik niet meteen hoe je het probleem kunt oplossen.

Lohberger is een Oostenrijks vooraanstaand merk en werd van het probleem op de hoogte gebracht.

afbeelding van Anonieme gebruiker
16/10/2008 - 23:00
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Hilde,

ik had dat ook eens voor, dat pellets niet door het rooster vielen. Maar die pellets waren wel veel langer dan de max 30mm die vermeld stonden op de verpakking. Mijn oplossing was simpel: andere pellets kopen.

mvg,
Jurgen

afbeelding van inge-4
19/10/2008 - 09:13

Iedereen bedankt voor de reacties !

Er is iemand geweest van Palazzetti zelf, hij heeft een nieuwe motor geinstalleerd (gelukkig nog in garantie) en nu brandt hij echt perfect, gelukkig ...

Het was de pelletaanvoerder die niet gelijkmatig draaide waardoor er dus ook niet voldoende pellets konden aangevoerd worden om de kachel te laten blijven branden.
Hij heeft onmiddellijk voorgesteld om een nieuwe motor te plaatsen en na een half uurtje was alles opgelost.

Ik weet niet of de vorige eigenaar (van wie we hem overgenomen hebben) er al van in het begin problemen mee gehad heeft (hij zegt van niet, maar dat betwijfelen we een beetje); mss is er wel een reeks palazzetti's met een fabricagefout, als ik hier de reacties lees, zou ik dat zelfs beginnen geloven ...

afbeelding van hilde-8
23/10/2008 - 23:23

Na mijn optimistische bericht van voorheen moet ik helaas vaststellen dat deze week mijn kachel al elke avond op rooktemperatuur alarm gegaan is. Telkens zo ongeveer na 3 à 4 uur branden.

Ik probeer wel een aantal verschillende soorten pellets uit. Ben begonnen met de bijgeleverde pellets van Bioflam met dus uitvallende kachel.
Verleden weekend had ik Hogramix geprobeerd en toen werd het zelfs te warm in huis maar viel de kachel niet uit.
Nu brand ik al de hele week Wonterspan, alweer met uitvallende kachel. Ik ben nog aan het uitzoeken of het echt aan de pellets ligt want daar ben ik niet echt zeker van.

Heeft iemand van jullie ervaring met bovengenoemde merken ?

afbeelding van jurgen-22
14/11/2008 - 16:58

ik heb al ongeveer 10maand een palazzetti freddy hydro . En ik heb er nog geen problemen mee gehad.Ik heb al 1x smoke error gekregen maar dat was omdat ik pellets vergeten bij te vullen was. Dus denk ik dat het wel mogelijk is dat het aan de pellets ligt die niet goed zijn van grootte waardoor het vulbakje leeg komt te staan.
Ik heb wel een volledige nieuwe schouwbuis geplaatst tot op het dak.

afbeelding van jurgen-22
25/11/2008 - 13:13

Sinds een 2 tal weken heb ik ook problemen beginnen krijgen, maar niet met rookgasalarm.
Vroeger stookten wij plospan en sinds een 3tal weken met Badger. En na een 10tal zakken begon onze kachel veel lawaai te maken(worm,motor?). Nu blijken de badger pellets te groot te zijn voor mijn palazzetti kachel. Terug over geschakeld op Plospan en het probleem is opgelost.
Ik moet zeggen dat met plospan veel meer korreltjes in het verbrandingsmandje liggen dan met badger.Soms ging het vuur bijna uit.
Dus ik denk dat jullie problemen met palazzetti wel eens met de keuze van de pellets zou kunnen te maken hebben.
mvg
jurgen

afbeelding van block
26/12/2008 - 21:44

Bij de pallazetti kachels moet de aanvoersnelheid bij het installeren verhoogd worden. De kachel staat te arm ingesteld en kan daardoor soms uitvallen.

afbeelding van ludo-4
22/01/2009 - 10:19

hoe kan ik die aan voer van pellets regelen de kachel brand zelfs op het minste te veel het merk is een ctm type 209 anders ben ik daar zeer tevreden van
ludo

afbeelding van Anonieme gebruiker
12/02/2009 - 15:02
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Bij palazzetti zou dit via het service menu moeten on+pijltje omhoog en als password de eerste drie cijfers van het uur.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.