klep in wand? | Ecobouwers.be

U bent hier

klep in wand?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van henri-6
14/08/2008 - 20:43

Wij zijn bezig om onze zolder (zadeldak) te isoleren.
In de onderste schuine punt van het dak (diepte ongeveer 1,20 meter) hebben we 18 cm isolatie gestoken (vlaswol). Tegen de vlaswol hebben we een dampremmende folie geniet. Een gedeelte van deze folie heeft een overlap met de betonnen vloer. Deze overlap ligt los op de vloer. De vloer isoleren we in dat gedeelte met isofloc, 20 cm hoog.
De bouw van ons dak is zodanig dat er op 1,20 meter vanaf het schuine punt onderaan de dak verstevigingsbalken zijn geplaats. Hier zetten we dan een gyproc plaat of zo tegen.
Daarmee bekom je dat je een geheel gesloten sectie krijgt, geisoleeerd met vlaswol en isofloc. (Deze ruimte is immers te laag om er spullen in op te bergen en/of te bereiken.)
In deze sectie lopen wel wat verwarmingsbuizen. Om alles zo goed mogelijk luchtdicht te krijgen heb ik alle aanwezige naden en kieren nog dicht gepurt (hopelijk komen er zo ook geen muizen binnen).

Nu willen we de rest van de overgebleven zoldervloer isoleren met de isofloc, 20 cm hoog. Rest echter een "probleempjë". Door de vloer omhoog te brengen en door de wand van de gyproc van de afgesloten sectie kunnen we later niet meer in deze gesloten sectie komen (of we zouden alles moeten afbreken). Zou het verstandig zijn om toch een mogelijke klep of iets dergelijks in te bouwen zodat je altijd in de afgesloten sectie kunt? De hoogte die overblijft om er door heen te kruipen is ongeveer 35 cm.

Heeft iemand ook met deze situatie gezeten? of heeft iemand advies?

Alvast bedankt

2 Reacties

Reacties

afbeelding van PatrickM
15/08/2008 - 07:34

Ik heb een klein deurtje gemaakt, en de kieren dichtgespoten met PUR. Het zal waarschijnlijk nooit nog open gaan, maar als het ooit nodig is...

afbeelding van henri-6
15/08/2008 - 21:10

Bedankt Patrick. Het zekere voor het onzekere zullen we maar zeggen....

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.