warmtepomp speksteenkachel | Ecobouwers.be

U bent hier

warmtepomp speksteenkachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van eric-9
12/08/2008 - 15:37

hallo allemaal, ik sta op het punt om een warmtepomp te plaatsen in mijn nieuw huis én een gedeelte oud huis (50/50 maar wel volledig terug geisoleerd ), daar heb ik reeds de 1 ste laag beton terug in gestort , nu is mijn vraag , met een warmtepomp die warmte uit de lucht haald (mitsubishi)en boven in de kamers speciale verwarmingstoestellen van "jaga" die je ook kan laten koelen in de zomer . Later ga ik ook nog een speksteenkachel aanschaffendie (paar jaar sparen), kan ik daar ergens voordeel mee uithalen uit de speksteenkachel , mits ik er leidingen door laat lopen , of hoe gaat dit precies in zijn werk, of heb je nog suggesties misschien , ik hoor het wel , alvast bedankt

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Ulrik
22/08/2008 - 20:29

Eric

In een speksteenkachel ( massieve ) kan je een warmtewisselaar inbouwen waarmee je de bestaande CV kan opwarmen maar je kan er ook een zonneboiler mee verwarmen

Bij een exemplaar van rond de 3 ton is het zelfs mogelijk een boiler van 600 l tot 80 °C op te warmen waar je dan via een extra warmtewisselaar energie kan uithalen om ze dan af te geven via radiatoren in verder afgelegen kamers maar je kan het ook aansluiten op vloerverwarming die daarbij nog eens veel zuiniger is en en op max 40 °C water werkt en je krijgt dan ook meteen stralingswarmte zoals de kachel zelf ook afgeeft en deze " stralingwarmte " is stukken gezelliger en gezonder dan convectiewarmte

Ulrik

afbeelding van dirk.v.l.
23/08/2008 - 11:09

Eric,

Dit idee is niet zo slecht, heb al enige jaren een warmtepompboiler die gebruikt maakt van de confectie van mijn tulikivi speksteenkachel.
Waardoor er snel warmwater is voor sanitaire voorzieningen of eventueel vloerverwarming, maar daarvoor wil ik nog een extra boiler in serie aansluiten op de warmtepompboiler.
Ondanks het de afgezogen lucht waar de warmtepompboiler 15 graden van benut is de speksteenkachel de volgende dag nog lekker warm en heeft nog voldoende stralingswarmte.
Het mooie van een speksteenkachel is, dat het een confectie percentage heeft en een stralingspercentage.

Dirk v.L.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.