isolatie voorgevel | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie voorgevel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van monique
04/08/2008 - 11:48

Wij hebben enkele jaren terug een oude(1870) woning verbouwd. Dit moest snel gebeuren. De voorgevel is de noordkant en er is geen isolatie, de ramen zijn vervangen en hebben wel dubbel glas. Ook de vloer is koud (oude rode stenen op aarde, geen kelder onder). De gevel is wit bezet.
De woning ernaast wordt binnenkort afgebroken en nu komt ook de oostmuur bloot te staan en moet eveneens geïssoleerd worden. Wat is de voordeligste en gemakkelijkste vorm van isolatie, liefst zonder extra werk aan de raampartijen?
Monique

1 Reactie

Reacties

afbeelding van didier-9
14/08/2008 - 09:54

je kan tegenwoordig PU laten spuiten op zowel vloeren als muren, mss is dit een goeie optie voor jou?
Je kan op die manier een volledige "dichte" isolatie bekomen gezien ze vloer en muur kunnen laten samenlopen zonder enige naden.

Misschien dan wel al je latten voor de valse muur plaatsen en ertussen laten spuiten zodat je achteraf enkel nog de platen op de latten hebt te schroeven.
Vergeet wel niet dat je ergens nog verluchting nodig hebt, want door de pu gaat echt alles dichtzitten, dus voorzie afdoende verluchting.

D

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.