parket, houten draagvloer, contactgeluid | Ecobouwers.be

U bent hier

parket, houten draagvloer, contactgeluid

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van koen-55
02/08/2008 - 19:36

Ik zou graag op de zolder parket of laminaat leggen. Mijn zolder heeft een houten draagstructuur, met daarop gevezen planken. Om ervoor te zorgen dat de kamers onder de zolder geen last hebben van contacgeluid, zou ik een zwevende vloer willen maken (tussen het parket en de gevezen planken). Weet er iemand welke geluidsisolatie men het best plaatst onder parket, en/of: kan men rechtstreeks op de rockwool 504 een parket plaatsen?

mvg,
koen

6 Reacties

Reacties

afbeelding van wouter-15
02/08/2008 - 21:28

Koen, best lijkt me om cocosstrips te gebruiken. Zelf ga ik dit ook toepassen in onze nieuwbouw. Op de ondervloer een houten roostering leggen met daartussen de cocostrips. Deze zijn niet duur en te verkrijgen in de ecobouwmarkten. Ik heb zelf net een pakket gekocht bij Ecobati. Een pakket bevat 80 strips van 125cmx8cm en 1.5cm dik. Na plaatsing is dit nog ongeveer 0.8cm dik. Mijn tussenvloerbalkjes zijn 4cm breed, dus kan ik hiermee zo'n 200m lopende meter bekleden. Prijs voor een pakket: 115euro.

afbeelding van Anonieme gebruiker
02/08/2008 - 22:48
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Meteen zwevend op een 504 zou ik niet leggen. Rockwool zelf raadt aan op de vloerplaat 2 gekruiste lagen te leggen, bv. eerst platen, dan vernageld (en best ook verlijmd) parket.

Kijk ook eens naar het pavatex systeem: houten regeltjes die t&g in contactisolatie grijpen. Daarop kun je parket nagelen.

afbeelding van koen-55
03/08/2008 - 09:05

wouter, ik heb nog nooit van cocostrips gehoord. Kun je een website adres of merk doorgeven, zodat ik hierover iets meer kan lezen?

afbeelding van frankyDC
04/08/2008 - 11:35

12 jaar geleden kochten wij voor ons eerste verdiep het goedkoopste vasttapijt dat er bestond, denkende van "wanneer het versleten is leggen we parket". Het tapijt is nog altijd niet versleten, en ik gebruik het nu als ondergrond (voor het klikgeluid) voor het lggen van ons bamboe-parket. Klus bijna geklaard!

afbeelding van tine-4
20/08/2008 - 21:48

er bestaat een heel systeem van gutex hiervoor ook.
bij www.wonenennatuur.be/ kan je daar massa's info over krijgen. (vast ook bij
anderen, maar daar haalden wij nu de onze.

afbeelding van katrien-11
25/08/2008 - 17:11

Heb ook even zitten zoeken op een systeem om contactgeluid te vermijden. Vaak duur en vrij dik qua opbouw (wil zo weinig mogelijk hoogte verliezen. Heb gezien dat pavatex platen heeft van 8mm (pavastep) die gewoon onder parket, laminaat of kurk kunnen worden gelegd. Iemand hier ervaring mee of andere tip?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.