opladen speksteenkachel | Ecobouwers.be

U bent hier

opladen speksteenkachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van luc-26
02/08/2008 - 11:24

Weet iemand hoelang electrische stralingspanelen in speksteen (accumulatie ) moeten opladen voor ze volledig opgewarmd zijn ?
Ik heb zelf een pv installatie en denk dat ik met die speksteen accumulatoren op electriciteit heel wat verwarmingskosten kan uitsparen .

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Ulrik
08/08/2008 - 01:21

Luc

In therorie gaat dat maar ....

Ik heb een speksteenkachel van 3 ton staan en ik ken de specsteenaccumulatoren

In een massieve speksteenkachel kan je ongeveer 1 kg hout stoken per 100 kg speksteenmassa om de kachel volledig op te laden, dat wil zeggen ongeveer 4 KW per 100 kg speksteenmassa

Ik heb ooit nog een folder gehad van die accumulatoren maar heb er geen idee meer van hoeveel deze wegen, in ieder geval als je er 2 zou plaatsen van 100 kg dan wil dat zeggen dat je 8 KW energie nodig hebt om ze deftig op te laden, en ik denk dat jij dan al een installatie nodig hebt van een goede 10 KW om ze op een rendabele manier ( korte tijd ) te kunnen opladen en 10 KW hebben de meeste particulieren niet staan jij wel ?

De accumulatoren zijn ook zéér duur, maar ik weet een goedkopere oplossing voor de accumulatoren

Ulrik

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.