regenwaterput vervuiling | Ecobouwers.be

U bent hier

regenwaterput vervuiling

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van lou
31/07/2008 - 09:19
lou

Gisteren ontdekten we dat onze buurman zijn wc afvoer op zijn dakgoot laat uitkomen, die zit helemaal verstopt met als resultaat dat er liters vervuild water (eufemisme) ons terras op spuiten telkens als hij doortrekt. Vervolgens stroomt dit water in onze waterput.

We zijn net terug van een week vakantie en het is waarschijnlijk al een tijdje aan de gang. Hij gaat de goot vermaken (maar in onze arme Brusselse wijk kan dit nog even duren). We hebben de citerne afgesloten (zo kan er geen vuil water meer in)

Onze wasmachine, wcs, een buiten en binnekraan staan op het regenwater aangesloten.

Weet iemand wat we het beste kunnen doen. Met dit warme weer maak ik me nogal zorgen. Zijn er natuurlijke reinigers die je in de citerne kunt gooien? Moet hij worden leeggepompt?

Bedankt alvast!

2 Reacties

Reacties

afbeelding van pol-16
08/08/2008 - 12:02
pol

Samen met uw buur alles op papier zetten.(evntueel melden bij de dienst stedebouw)
Zo vlug mogelijk herstellen.
En de factuur doorspelen naar uw buurman.
mvg

afbeelding van bram p
08/08/2008 - 13:54

leegpompen die handel, en nadien reinigen met javel (verdund). De bacteriële populatie in je regenwaterput zal enkele maanden nodig hebben om te herstellen, maar een faecale verontreiniging kan niet voor wasmachine en binnenkranen.

pol is verder volledig correct, ik zou echter naar de milieudienst van de stad gaan om de vaststellingen te laten doen.

groet,
bram

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.