nieuw dak boven bestaande isofloc ? | Ecobouwers.be

U bent hier

nieuw dak boven bestaande isofloc ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
30/07/2008 - 14:09

Beste forumleden,

Een tijdje geleden heb ik ons dak geisoleerd met 20cm isofloc. Ons pannendak is momenteel nog in goede staat, maar wel vrij oud (40 jaar of zo). Het valt dus te verwachten dat wij het nog zullen meemaken (allicht niet de eerset tien jaar, maar daarna wellicht wel) dat de pannen,en misschien ook het niet echt optimale onderdak dat van bitumenpapier is, zal moeten vervangen worden. Nu vroeg ik me gewoon af of het mogelijk is om een dak waaronder isofloc steekt te vervangen zonder de isofloc te beschadigen (uitzakken door alle timmerwerk bijvoorbeeld). Weet iemand hier iets over ?

Alvast bedankt, mvg

2 Reacties

Reacties

afbeelding van xg-1
30/07/2008 - 15:49
xg

Met nagelpistool werken zal geklop in ieder geval fel verminderen.
verder heb ik de ervaring dat goed geblazen isofloc niet snel zal verzakken.

Ik heb er voor een ongelukkige reden een pak terug moeten uit mijn dak stofzuigen en ik kan je verzekeren dat de isofloc blijft waar hij geblazen is. k zou me daar niet veel zorgen om maken.

Dakvernieuwing zou wel toelaten om dikker te gaan isolseren en een deftig onderdak te plaatsen.

Groeten
Xavier

afbeelding van henri-6
31/07/2008 - 06:14

Beste Wim,

Als de gordingen en keperwerk allemaal nog goed is dan zou het alleen een kwestie zijn om de dakpannen te vernieuwen. Je zou dan op de huidige panlatten een houtvezelplaat kunnen laten monteren met daarop weer nieuwe panlatten en dakpannen. Daarmee wordt je dakconstructie een paar cm hoger dan voorheen. (navragen bij gemeente of dit mag).

Je zou dan het onderdak van bitumenpapier kunnen laten zitten en evt. extra isolatie tussen bitumenpapier en houtvezelplaat kunnen laten steken (al zal dat niet erg veel zijn).

Wel moet je er zeker van zijn dat tijdens de renovatie het bitumenpapier zo min mogelijk beschadigd (om ervoor te zorgen dat isofloc er uit waait (al zal dit denk ik niet snel gebeuren).

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.