Vloerverwarming: legpatroon en buisafstanden | Ecobouwers.be

U bent hier

Vloerverwarming: legpatroon en buisafstanden

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van ydr
30/07/2008 - 10:32
ydr

Hallo,

Binnenkort beginnen we met het leggen van de vloerverwarming. Het legplan van onze leverancier (Begetube) voorziet op het gelijkvloers een buisafstand van 20cm, voor randzones aan grote ramen afstand 10cm. In de badkamer op de verdieping is de afstand overal 10cm.

Op het gelijkvloers is er 12cm PUR gespoten, op de verdieping 4cm. In de muur steekt 10cm rotswol (2 x 5 geschrankt), in het dak komt 21cm papiervlokken. Overal is 1.1 glas voorzien met beter dan standaard aluminium profielen (HI reeks Schucco).

Is het eigenlijk nog nodig om die kortere buisafstand te voorzien voor randzones nabij grotere raampartijen? Is het niet beter om overal met eenzelfde, kortere buisafstand te werken: 15cm bijvoorbeeld? De randzones zijn geïntegreerd in het normale legpatroon van de kamer, dus het is geen aparte kring.

Yves

2 Reacties

Reacties

afbeelding van stefan-20
30/07/2008 - 10:41

jazeker, korte tussenafstand voor ramen : blijven de grootste koudebron in kamer

ook goed om vertrek van iedere circuit eerst aan raam te laten passeren, daar nog hoogste temp

Stefan

afbeelding van Anonieme gebruiker
30/07/2008 - 10:46
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Uw 1.1 glas heeft in vergelijking met je muur een gigantische veel slechtere isolatiewaarde. Je Glas gaat dus steeds kouder aanvoelen dan je muur. Door straling gaat het dus net naast het glas kouder aanvoelen dan net naast je muur. Dit probeert men te beperken door je de verwarming in de raamzones op te drijven.
Voor het bepalen van je legpatroon kijk je dus enkel naar de isolatiewaarde van je glas en niet naar alle andere waardes.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.