tijdelijke isolatie plat dak | Ecobouwers.be

U bent hier

tijdelijke isolatie plat dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van stijn-29
28/07/2008 - 14:05

hallo,

Volgend jaar starten wij met de uitbreiding en renovatie van onze woning. Het plat dak is een houten rooster met verluchting, niet geïsoleerd en met roofing. Om de hete zomderdagen en koude winterdagen te overbruggen dachten we aan een tijdelijke isolatiemanier. Zeker met onze 2-maanden oude dochter... Momenteel is het 's nachts immers 28 graden boven. Ik dacht aan een UV-afwerende aluverf voor op de roofing, maar betwijfel de doeltreffendheid hiervan. Wat denken jullie ervan om voor een jaar of twee een 5 cm isomo tegen het vals plafond te vijzen? Aangzien het maar voor 2 jaar is zou condensatie geen schade kunnen aanrichten in de dakconstructie (hoop ik). Helpt ook in de winter en is niet duur.
Iemand een beter alternatief?

Alvast bedankt,

Stijn

1 Reactie

Reacties

afbeelding van FilipS
29/07/2008 - 09:37

Beste Stijn,

UV verf ed. als 'isolatie' is toch af te raden. Vooral omdat het maar een minimaal effect heeft, maar een maximum (negatief) effect op het milieu en uw portefeuille.

Er zijn volgens mij slechts 2 oplossingen:
a) XPS platen die met ballast, los op het dak gelegd kunnen worden (boven op de afdekkingslaag). Deze kan je later altijd recupereren.

b) Papiervlokken (cellulose) laten inblazen. Die kan je later ook recuperen. Die moet je dan langs onder laten inblazen en er moet een damprem aangebracht worden die perfect luchtdicht geplaatst wordt.

Ik zou dat aanraden, omdat dikwijls die 'maar voor 2 jaar' periode toch ietsje langer kan worden.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.