Dubbel isoleren | Ecobouwers.be

U bent hier

Dubbel isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van marioc
21/07/2008 - 08:35

Volgend jaar gaan we van start met onze nieuwbouwwoning. Deze zal bestaan uit een staalskelet op het gelijkvloers bekleed met betonpanelen en op het 1ste verdiep en dak gebruiken we kingspan staalplaten. De betonpanelen worden doorlopend geisoleerd met PUR (keuze 4/6/8cm), deze panelen bestaan uit een dragende gewapende binnenschil, PUR isolatie en een afgewerkte gewapende buitenschil. De beide betonlagen worden via de wapening door de isolatie verbonden met RVS haken (enige koudebruggen). De kingspan platen bestaan uit een gecoate buitenschil uit staal, 10cm PIR en een wit metalen binnenschil.

De architect raadt ons aan om betonpanelen met 4cm PUR te gebruiken en langs binnen verder te isoleren en af te werken met GYPROC. Reden: prijs (8cm is 30% duurder, paneel is in totaal 25cm ipv. 20), stevigheid (6cm met paneel van 20cm is minder stevig) en dichtheid (zowiezo binnen isoleren daar de platen niet correct op elkaar aansluiten, correcties met siliconen). De kingzip panelen op het verdiep worden ook afgewerkt met gyproc en hier moeten we isoleren omwille van de akoestiek. Eigenlijk zullen we dubbel isoleren en weten niet precies welk type isolatie we best gebruiken, of een dampscherm noodzakelijk is, hoe zorgen we voor een correcte luchtdichtheid etc..

Wat is dus de beste muuropbouw, volgens de gegeven situatie voor het benedenverdiep (betonpanelen) en bovenverdiep (kingspan), rekening houden met thermische buffer, dauwpunt en alle andere techniciteiten etc...

Alle tips en ideëen zijn welkom!!!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.