rekening in centen als protest. | Ecobouwers.be

U bent hier

rekening in centen als protest.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
20/07/2008 - 17:03

2 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
20/07/2008 - 17:57

En gelijk heeft hij...

Uit de gazet:

Patrick levert 215 kilo centjes af bij Electrabel

ANTWERPEN - Wilrijkenaar Patrick Janssen kwam zijn straffe belofte na en leverde gisteren bij de zetel van Electrabel op de Mechelsesteenweg liefst 93.100 muntjes van 1 eurocent en eentje van 2 eurocent af (Het Nieuwsblad 17 juli).

Met drie kruiwagens en onder internationale belangstelling - het Europese persagentschap Reuters stuurde zelfs een fotograaf en reporter - kwam Patrick Janssen zijn laatste afrekening van 931,02 euro betalen bij Electrabel. Met die stunt wilde hij protesteren tegen de stijgende energieprijzen en de onverantwoorde manier waarop in onze maatschappij wordt omgegaan met geld.

afbeelding van Anonieme gebruiker
20/07/2008 - 21:24
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Als ik het goed voor heb is de persoon zelf een langetermijn werkloze. Ik vind het dan ook van een grote arrogantie getuigen dat hij vanuit zijn eigen situatie aanklaagt dat hij moeite heeft om zijn rekeningen te betalen met geld dat hij sowieso krijgt van de gemeenschap. Als hij een uur lang met 200 kg geld kan zeulen, kan hij gaan werken ook. Tekort aan werk is er niet.

Bovendien lees ik op de site van het nieuwsblad dat het ongehoord zou zijn hoe alle prijzen van de produkten zo fors de hoogte in zijn gegaan en dat dit zou resulteren in woekerwinsten. Niet alleen is de retoriek van deze stoffige communist al 100 jaar achterhaald, hij heeft het bovendien volledig bij het verkeerde eind. De produktiefactoren zijn de laatste paar jaren zodanig duurder geworden, dat prijsstijgingen onvermijdelijk waren. Zo is er de energiekost, de primaire grondstof, krapte op de arbeidsmarkt (en in België de idiote index) én niet te vergeten de stijging van het overheidsbeslag op het BBP welk gefinancierd wordt met belastingen en verborgen belastingen die hoofdzakelijk door de bedrijven werden betaald (en dus logischerwijze werden doorberekend in de prijzen van de produkten).

Ik lees ook nog dat het heerschap vooral heil ziet in de overheid om problemen op te lossen. Nu ja, ik hou daar een andere mening op na, en kan alleen zeggen dat de grote economen daar allen een heel andere mening op na houden.

Ik had hem liever in de krant zien staan met de melding dat hij de handen uit de mouwen had gestoken om zijn elektriciteitsverbruik te milderen, hetgeen de woordvoerster hem blijkbaar duidelijk suggereerde.

Waarmee ik niet wil zeggen dat ik zo maar akkoord ga met het beleid van elektrabel.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.