huisje rippen en opnieuw aankelden | Ecobouwers.be

U bent hier

huisje rippen en opnieuw aankelden

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van brent
16/07/2008 - 23:58

Ik heb een houten huisje gekocht in Frankrijk. Dak is van spanplaat met shingles erop, draagframe dak zijn houten balkjes van 9,5 x 3,5 cm. Hart op hart afstand 80 cm.
Buiten en binnenbekleding is van asbestmateriaal. Ik wil het hele huisje strippen en opnieuw voorzien van dak en binnen&buitenwand. Heeft iemand suggesties?
Maat huisje is ongeveer 10 x 7 meter. Dakoppervlak ongeveer 100 m2

4 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
17/07/2008 - 04:38

Asbestmateriaal?

Best niet zelf aan beginnen en laten verwijderen door een speciale firma, zeker als het over een grote hoeveelheid gaat en er kans bestaat dat er veel stof vrij komt (breken en kraken van de bekleding).

Op de meeste containerparken is de hoeveelheid asbestmateriaal waarmee je mag komen (meestal golfplaten ofzo) zelfs redelijk beperkt.

afbeelding van Anonieme gebruiker
17/07/2008 - 11:24
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Brent, je moet ook niet enkel aan jezelf denken. Als jij die asbest effe onder de grond gaat steken dan verschuif je je probleem enkel naar de jongere generaties. Jij steekt die platen onder de grond en later zal een jong gezien je woning kopen/verbouwen/afbreken en bouwen/... en dan komen die platen terug boven...

Jij mag dan 60 zijn en geen last meer hebben van de mogelijke gevolgen van asbest maar het is extreem egoistisch op het misdadige af om die asbestplaten niet op z'n minst proffesioneel te laten verwerken.

afbeelding van Anonieme gebruiker
17/07/2008 - 11:53
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ik heb vijf jaar geleden ook verbouwd, en asbestplaten zelf verwijderd (gebroken, verscheurd) zonder aangepaste kledij en masker. Ik wist ook helemaal niet dat het asbest was, dat vertelden ze me pas op het containerpark. Ik denk dat er heel veel verbouwers asbest verwijderen zonder het zelf te weten.

Mijn ouders hebben zopas een asbestdak laten verwijderen, en die mannen moesten nu verplicht speciale pakken dragen. Ze zweetten zich een ongeluk, en de pakken zaten vol scheuren want ze kregen niet elke keer een nieuw pak. Die mannen begrepen ook niet waarom ze zichzelf nu volledig moesten inpakken, want vroeger deden ze dat ook zonder bescherming.

Asbest is een probleem dat nog een hele tijd zal meegaan vrees ik. En nu spreken ze van electrosmog als de 'nieuwe asbest'. Tja..

afbeelding van Anonieme gebruiker
17/07/2008 - 15:51
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

als ge uw oude asbest platen afbreekt, losvijst, whatever komen er microscopische deeltjes(zeer fijne vezels) vrij, die ook kilometers ver in de omtrek rondvliegen. Google maar eens op 'asbestlong of asbestose'. Ik werk zelf in een ziekenhuis en kom professioneel soms in contact met dergelijke patienten. Ik verzeker je, er bestaan leukere dingen. Maar ik heb zelf m'n huis gerenoveerd, oude golfplaten verwijderd (zonder bescherming) en ze naar't containerpark gevoerd. Koste me 55 euro/kuub.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.