omschakeling van mazout naar gas, wat met de tank? | Ecobouwers.be

U bent hier

omschakeling van mazout naar gas, wat met de tank?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van levy
13/07/2008 - 13:54

wij zijn van plan om te schakelen van mazout naar gas voor de verwarming vd woning en warm water.
de mazouttank bevindt zich onder de oprit. vraag is: kunnen wij de overblijvende mazout verkopen en hoeveel zal het kosten om de tank te laten reinigen en vullen? zijn hiervoor bonafide bedrijven? de tank mag dan in de grond blijven zitten?
alvast dank voor reactie.
met vriendelijke groet.

11 Reacties

Reacties

afbeelding van henri-6
13/07/2008 - 20:05

Wij hebben de tank eerst leeg laten pompen (zat nog een beetje mazout in) en toen is de tank gereinigd en vervolgens uit de grond gehaald. Wij hebben daar een gespecialiseerd bedrijf voor in de arm genomen die ook een tweetal attesten afleverde.

Je zou de tank ook kunnen laten vullen met zand. De tank blijft dan wel in de grond. Ons voorkeur had om de tank uit de grond te halen. Het is een kostenplaatje wat je even voor jezelf moet afwegen (openbreken oprit, daarna terug zand erin (hetzij in de tank of hetzij in de oprit als de tank weggehaald gaat worden en vervolgens het nieuw leggen van de oprit.

Je zou de mazout eerst kunnen opstoken. En als deze op is overschakelen naar gas. Het is dan een kwestie van de CV-leiding over zetten van de mazoutbrander naar de gasbrander, meestal een halve dag tot dagje werk.
Kwestie van ook goede afspraak maken met installateur. (voor het geval de mazout hartje winter op is).

afbeelding van Roel P.
14/07/2008 - 13:40

Levy, de stookolie in je tank kan je verkopen, maar je zal hiervoor moeten betalen.
Kosten van de sanering hangen af van de grootte van de tank, uitgraven of opvullen, werk dat je zelf kan doen enz. Kijk eens of bij jouw in de buurt een tankslag wordt georganiseerd.

Mvg

afbeelding van glen
14/07/2008 - 14:51

De vigerende milieuwetgeving voorziet steeds de verwijdering van de ondergrondse stookolietank wanneer mogelijk (zonder de stabiliteit van de gebouwen in gevaar te brengen). Enkel wanneer dit niet mogelijk is, bv omdat de stookolietank bv onder een inpandige garage gelegen is en de verwijdering de stabiliteit van de woning in gevaar zou brengen, is het toegestaan de tank op te vullen met een inert materiaal.

afbeelding van eric-14
14/07/2008 - 20:21

Officieel moet je de tank verwijderen maar je kan ze ook laten zitten mits ze maar door een erkend bedrijf gereinigd en buiten gebruik is gesteld. Dit gebeurt in 2 stappen : eerst komt een gigantische vrachtwagen met citern en pompen; een man kruipt met een borstel in de tank schrobt die schoon en het residu wordt in de tankwagen opgezogen. Enkele dagen later komt dan de vulling. Dit kan zowel met zand als door opschuimen met PUR. Bij ons werd het laatste gebruikt. Het kostenplaatje bij ons was dik 1000 Euro, de firma Mourik.

Mvg

afbeelding van Raspoetin76
15/07/2008 - 00:36

Wij hadden een tank van 5000liter onder de garage liggen, hebben deze laten reinigen en opspuiten door De Vos Mazout.

Heel goede bediening, duidelijke prijsafspraak, slechts een halve dag werk en alle attesten in orde.

(De Vos zit in Gavere Oost-vlaanderen, maar heeft misschien elders in het land ook nog filialen)

afbeelding van Roel P.
22/07/2008 - 10:29

Levy, bij de verkoop van jouw woning zul je de nodige attesten moeten kunnen voorleggen

afbeelding van Anonieme gebruiker
22/07/2008 - 18:51
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Zover ik weet zijn er geen concrete regels over het al dan niet nodig zijn van het verwijderen. De wetgeving is daar bewust(?) vaag over gebleven.

Als er een oprit bovenligt is de kans zeer groot dat dit reeds voldoende is om ze niet te hoeven verwijderen. Vul ze best wel op met zand ipv met purschuim. purschuim kan drijven en je wilt echt niet dat je tank naar bovenkomt. Bovendien heb je dan een natuurlijke opvulling die je geen problemen gaat geven.

afbeelding van sunnybeam
22/07/2008 - 22:13

Ik zou die tank gewoon laten zitten.Uiteraard eerst leeghalen.
Putdeksel eventueel verwijderen zodat het niet meer zichtbaar is dat daar een tank steekt.

christophe

afbeelding van albert-4
11/12/2008 - 13:33

Ketel moet opgevuld worden,of verwijderd.( is een van 3000 liter).

Ligt in tuin,en is zeer goed bereikbaar.

Krijgen wij daar geen premie voor?.

Graag prijs bestek,dank bij voorbaat.

afbeelding van leutenez josiane
13/03/2009 - 15:15

Hoeveel bedraagt de prijs voor het reinigen van een ondergrondse tank van 3000 liter en het opvullen van deze tank gelegen in Wetteren

afbeelding van Anonieme gebruiker
13/03/2009 - 22:56
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

@ Josiane

Om je een idee te geven:
Ik heb vandaag online een offerte aangevraagd voor onze tank van 3000 liter. Was +/- 800€ + BTW voor reinigen en opvullen met PUR.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.