pur metalen dakpanelen | Ecobouwers.be

U bent hier

pur metalen dakpanelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van mon jansegers
07/07/2008 - 18:10

Allen, een kennis heeft zijn schuin dak geisoleerd met water en winddichte King pur metalen dakpanelen. Hij wil 18cm bijisoleren. Is dit mogelijk ifv.dampdichtheid? Zo ja, hoe en met wat uitvoeren om geen vochtproblemen te krijgen?
Mon

8 Reacties

Reacties

afbeelding van ah
09/07/2008 - 20:39
a

Heb hier hetzelfde gedaan, eenvoudig onder tegen de panelen aan latten gespijkerd, daartussen steenwol (80mm weliswaar) en dan 12,5mm gips, verder niets aan dampremmers etc. ertussen. Heb me laten vertellen dat als het dakpaneel een hogere Rc waarde heeft dan de extra isolatie, het dauwpunt altijd in de PUR komt te liggen en dus geen kans op consensatie.

In zijn geval komt douwpunt wellicht in de steenwol te liggen dus zou ik tussen de steenwol en de gipsplaat nog een dampremmer plaatsen.

Maar er zijn vast echte experts op dit forum die er wel iets zinnigs over kunnen zeggen ;-) Hoe dik zijn de sandwichpanelen?

Mvg Arnold

afbeelding van mon jansegers
09/07/2008 - 20:48

De dikte van zijn panelen zijn slechts 60mm(sic.)Dit is totaal onvoldoende, daarom mijn vraagstelling. Ik geloof ook in een bijkomend scherm, maar welk: een dampscherm?- damprem? Wat met het dauwpunt, dikte bijkomende isolatie? Alles luchtdicht afwerken? De voegen van de dakplaten dichttapen, of juist niet doen?
Hopelijk wordt hierop gereageerd.
Mon

afbeelding van lennie-31
09/07/2008 - 23:01

Als deze Kingspan panelen volgens de voorschriften van de fabrikant geplaatst zijn (dwz met een butylrubberdichting onder de overlap EN een butylrubberdichting aan de ondersluiting) zouden deze panelen perfect dampdicht moeten zijn.

afbeelding van mon jansegers
10/07/2008 - 08:09

Ik ga hiermee volledig akkoord als je de platen zonder bijkomende isolatie monteert. Maar ik ben er niet zeker dat je dat ook doet met bijkomende isolatie, de naden van de overlap kunnen mogelijk gebruikt worden als vochtventilatie bij die extra isolatie. Het zou een ramp zijn als er nog vocht condenseert tegen de dakplaten. Ik wil hierover toch zekerheid. Wie kan mij helpen?
Mon

afbeelding van Anonieme gebruiker
10/07/2008 - 10:08
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Zoek eens op de intello+ damprem.

In combinatie met papiervlokken één van de weinige mogelijkheden.

afbeelding van mon jansegers
10/07/2008 - 19:37

Akkoord, Thomas. Maar is het dan toch niet beter om de voegen tussen de panelen vrij te laten? Een metalen dampdichte plaat geeft waarschijnlijk meer kans op condens omdat dit materiaal niets opneemt? Andere materialen kunnen dat wel, het ene wat meer dan het andere. Ik geloof niet in een perfecte dampdichte uitvoering, gebreken zijn steeds mogelijk( tech. moeilijkheden, beschadigingen etc.) Is het niet beter het zekere voor het onzekere te nemen?
Mon

afbeelding van levi
10/07/2008 - 15:55

de functie van een dampscherm is precies ervoor zorgen dat er geen condensatie in de constructie kan optreden, dus met een dampscherm zit je -indien goed geplaatst- altijd veilig.

afbeelding van ah
13/07/2008 - 12:02
a

Mon

Als er 1 product is waar perfecte dampdichting wel mogelijk is zijn het deze; niet voor niets worden deze producten volop gebruikt in koel- en vriescellen. Enkel om de meter de langsnaad is een risico; als hier zoals gezegd een compriband aangebracht is zijn montagefouten praktisch uitgesloten. Enkel eventuele dakdoorvoeren zijn kritische punten maar die vermijdt je uiteraard zo veel mogelijl.

6 cm PUR is een u waarde van 0,38 +/-, wat wil je er nog bij isoleren, 18 cm wat?. Je zou ook kunnen overwegen nog een 10 cm sandwichpaneel over dit paneel heen te leggen?

Arnold

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.