rookuitlaatleiding | Ecobouwers.be

U bent hier

rookuitlaatleiding

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dehaene luc
04/07/2008 - 19:55

ik heb een condensatieketel voor de verwarming , nu heb ik gezien dat bij mijn gebuur een speciale afvoerbuis door de bestaande schouw werd gemonteerd , wat bij mij niet het geval is , kan ik zo een buis monteren zonder daarvoor de schoorsteen te gebruiken ? indien ja , kan er me iemand op weg helpen daarmee ( de nodige materialen enz ... )

8 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
04/07/2008 - 21:27
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Luc,als jij een condensatieketel hebt,kan je ofwel werken met een muurdoorvoer,ofwel met een flexibel door de bestaande schouw.Bij elke ketel zijn er bijhorende en correcte afvoersystemen te verkrijgen.

afbeelding van dehaene luc
05/07/2008 - 11:14

voor het ogenblik is het een een buis met een elleboog en dan de schouw in , deze gaat echter niet helemaal tot het einde van de schouw , dus in de schouw zelf zit er geen buis , 1ste stuk buis is ongeveer 1m dan elleboog en dan ongeveer 1/2 m , zou dit systeem goed zijn om optimaal te werken , wat tenslotte de bedoeling is van een condensatie ketel ?

afbeelding van Anonieme gebruiker
05/07/2008 - 15:25
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Luc,als de ruimte waar de ketel moet komen voldoende verlucht is kan je met een exentrisch schouwsysteem werken.Dit wil zeggen dat je de verse lucht kan aanzuigen uit de ruimte zelf en dat je de rookgassen via de schouw kan laten verdrijven.De horizontale buis die van de ketel tot aan de schouw gaat moet een gereglementeerde buis zijn voor rookgasafvoer.Hierop sluit je dan de flexibel aan die voor de ganse lengte van de schouw moet getubeerd worden.Ook deze flexibel moet voorzien zijn voor rookgasafvoer van condensatieketels.

afbeelding van Anonieme gebruiker
05/07/2008 - 16:00
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

euhm.... het woordje 'condens' staat niet voor niets in condensatieketel. Het rookgasafvoer (lage temperatuur) bevat veel waterdamp en slaat bijgevolg neer in het rookgasafvoerkanaal. Bijgevolg moet deze aangesloten zijn op de waterAFvoer...uw installateur had dit moeten voorzien..
mvg,
jan

afbeelding van dehaene luc
05/07/2008 - 18:09

bedankt voor de reakties , als er nog zijn , laat maar komen

luc

afbeelding van dehaene luc
05/07/2008 - 18:13

kan ik bijvoorbeeld ook een daarvoor bestemde buis rechtstreeks van de ketel door het dak laten gaan , enkele pannen wegnemen en daar dan de buis laten uitkomen, ik ben ambetant he .

luc

afbeelding van Anonieme gebruiker
06/07/2008 - 06:02
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

natuurlijk..
volgens het merk/type ketel dat je hebt, bestaan er speciale afvoeren, met dakdoorgang en al..

afbeelding van dehaene luc
07/07/2008 - 19:57

bedankt patrick en jan , ben al goed op weg geholpen

luc

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.