Vraag voor de kenners | Ecobouwers.be

U bent hier

Vraag voor de kenners

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van henri-6
30/06/2008 - 21:41

Momenteel ligt bij ons het gehele zadeldak eraf. Nu hebben wij op de bovenverdieping een 4 tal inbouwkasten die de wanden vormen van het dakkapel. De kast maakt aan de binnenzijde, dat is de achterwand, contact met de binnenste gevelbekleding. Achter deze gevel bevindt zich een spouwruinte van 5 cm en dan volgt de buitenste geven. Deze achterwand gaan we van binnenuit isoleren.

De wand van de inbouwkast (waarin ook de deur zit) is ook van steen gemetseld (zonder spouw). Deze wand zit in feite echt in het huis maar staat wel in verbinding met de spouw en een stuk van het dak. De vraag is nu of deze muur geisoleerd kan worden en nog belangrijker of er dan ook dampremmende folie op moet. De enige mogelijkheid om deze muur te isoleren is nu, nu het dak eraf is kan men erbij. Later als het dak erop zit kan men er gedeeltelijk er niet meer erbij.

Ik hoop dat iemand van de kenners mij kan helpen

1 Reactie

Reacties

afbeelding van joachimdero
01/07/2008 - 11:40

moeilijk om situatie in te beelden.
maar let op volgende regels:

doorlopende isolatievlakken, dus alles aansluiten tussen gevelisolatie en dakisolatie.

doorlopend damscherm aan de warme zijde. Bij muurisolatie is dit de draagmuur ervoor. Deze dus aansluiten aan het dampscherm van het dak.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.