de oostenrijkers doen het ook! | Ecobouwers.be

U bent hier

de oostenrijkers doen het ook!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van paul_32
30/06/2008 - 10:15

De afgelopen weken eens een klein beetje gesurfd op oostenrijkse sites, lees erover hier:

http://www.passiefhuis.info/kader.php?tekst=oostenrijk

in het kort:
geen nieuwe energiecentrales meer in de spiraal van steeds meer stroom, zwaardere transportverbindingen voor stroom, extra toeslagen en strafbetalingen voor de teveel uitgestote CO2. De kosten van dit alles kunnen beter gestoken worden in isoleren, saneren, efficienter transport. Het zou zelfs op termijn minder kosten!

Alle na oorlogse gebouwen thermisch sanieren voor 2020. ( Das een boel hoor! ) Guenther Lang van het IGpassivhaus heeft volgens berekeningen aangetoond dat de komende 40 jaar een gemiddelde woninge 240.000 Euro aan energie kwijt is, een passiefhuis 18.000 Euro...

Gemeentes een conventant laten tekenen voor energiezuinig werken, wonen en leven. E5 programma. Het E5 programma is meer een denkwijze, een visie, die in de gehele gemeente denken naar voren moet komen. Mensen uit de gemeente moeten samen gaan zitten om gestelde doelen te gaan bereiken.

Klima:aktiv
Het regeringsprogramma om de energietransitie te bewerkstelligen.

Mooie plannen maken is een, maar als ik de sites allemaal zo doorspit, dan denk ik toch dat de oostenrijkers sterk het gevoel hebben niet afhankelijk te willen worden van externe energieleveranciers.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.