warmtepomp met zonneboiler | Ecobouwers.be

U bent hier

warmtepomp met zonneboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van marcel-6
30/06/2008 - 00:06

Wij zijn bezig met het bouwen van een nieuwe huis, het is een tweeondereenkap, waarvan een helft verwarmt en gekoeld moet worden met een warmtepomp.
De woning is bijna af, het is een tweeondereenkap, WTW, een water WTW, vloerverwarming op de beneden verdieping en boven vijf jaga convectoren met een fan.(deze hebben we genomen voor betere koeling in de slaapkamers)
een totale woon oppervlak van 205 m2, de inhoud ongeveer 500m3.
We zijn niet van die grote water gebruikers, ongeveer 12m3.
Er zijn 22 heipalen met warmte wisselaars, de palen zijn 17.5 meter lang, ik hoop dat u wat aan deze gegevens wat heeft?

Welk warmte pomp is geschikt voor mijn, en is dit eventueel te combineren met een zonneboiler en is dit nodig?
Wat is de beste kombinatie?
De te veel warmte die we in de zomer overhouden, kan deze terug in de grond? Ook die van de zonneboiler?

Met vriendelijke groet

Marcel

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Wim B
30/06/2008 - 10:25
Wim

Beste Marcel,

wij zijn nog bezig met onze verbouwing. en aangezien we geen gas kunnen krijgen (liggen te ver van de straat, onze dichtste buur die 100 meter dichterbij ligt krijgt er zelfs geen) en mazout geen optie was hebben we gekozen voor een warmtepomp. Onze verbouwing zal tot ongeveer een K 28-29 raken waardoor we met een kleine warmtepomp toekomen. Wij hebben geopteerd voor een Vitocal 242-G gekozen. Dit is een gecombineerd toestel met een zonneboiler (250 liter) met een warmtepomp met uitvoeringen van 6,1 kW, 7,7 kW of 9,7 kW.

Het is dus wel enkel mogelijk indien je een lage energiewoning hebt. Weet dat als je méér vermogen nodig hebt, je een ander toestel zal nodig hebben die vele malen duurder zal uitvallen dan dit toestel.

afbeelding van frederik-3
11/11/2008 - 13:25

Dag Wim

Hoeveel heb je ongeveer betaald voor die warmtepomp?

Hartelijk dank

Mvg
Fred.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.