kilowattuur teller | Ecobouwers.be

U bent hier

kilowattuur teller

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van guy-24
26/06/2008 - 23:56

Kan er iemand mij vertellen waar je van die kilowattuur tellers kan Kopen die in het stopconact kunnen gestoken worden om zo het effectieve verbruik per toestel te kunnen meten

groetjes Guy

3 Reacties

Reacties

afbeelding van patrick-44
27/06/2008 - 09:40

bijvoorbeeld bij Conrad.be online. Ik zou denken bij de doe-het-zelf zaak ook.

Patrick

afbeelding van frankyDC
27/06/2008 - 10:14

Ik heb die van mij bij de Gamma gaan halen.
op de webwinkel van onze groooote electriciteitsvriend E****L kan je ze ook aankopen...

afbeelding van calypso
24/01/2009 - 19:31

Een energiemeter kan bijvoorbeeld laten zien hoeveel stroom uw wasmachine verbruikt voor een wasbeurt op 60 graden. Op de site www.lage-energierekening.nl kunt u dat vergelijken met een wasbeurt op 40 of 30 graden, maar ook met een wasbeurt in een energiezuinige machine. Zo kunt u ook het jaarverbruik van uw koelkast of vriezer berekenen en vergelijken met het zuinigste apparaat op de markt. Vooral als uw apparaat een jaar of tien oud is, zou het verschil wel eens zo groot kunnen zijn, dat het loont om een nieuwe aan te schaffen. Snelle winst is te boeken wanneer u, geprikkeld door de resultaten van de energiemeter, besluit om de computer niet in een stand-by stand te laten staan en geen gebruik te maken van de warmhoudplaat van uw koffiezetapparaat.

Uit onderzoek van voorlichtingsbureau Milieu Centraal blijkt dat mensen die een energiemeter hebben, gemiddeld 50 euro per jaar op stroom besparen. Dus het loont. En het is natuurlijk goed voor het milieu.

Er zijn heel wat verschillende energiemeters op de markt. Maar de meeste zijn erg onnauwkeurig. Daar heb je dus weinig aan. Het bureau Hardware.Info heeft er negen getest.
Twee sprongen er qua betrouwbaarheid uit: de Cresta RCE-1106 en de Voltcraft Energy Monitor 3000. De eerste is iets beter => afwijking t.o.v. referentie: 5,6 % en verreweg de goedkoopste en voor € 10,- te koop bij onder meer Kijkshop, Gamma en (over een paar maanden) bij BCC. De tweede kost € 40,- en is te bestellen bij Conrad en heeft een afwijking van 6,9 %.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.