welke buitenmuur voor en veranda? | Ecobouwers.be

U bent hier

welke buitenmuur voor en veranda?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wiwi
26/06/2008 - 20:26

Tegen mijn woning wens ik een veranda (annex grote zonnecollector) te bouwen. Deze veranda is een uitbreiding van een bestaand afdak. Aangezien ik jaarlijks zo veel mogelijk dagen van deze extra ruimte wens te genieten zonder hierin te stoken heb ik bij het vervangen van de dakbedekking van het afdak, enkele jaren geleden reeds acrylaatplaten gebruikt met een U-waarde van 1,6 W/m2K. Ik moet ook een muur optrekken van 8 m lang, 2,5 tot 3 m hoog en maximaal een 15 tal cm dik, op de scheiding met mijn buurman die net daarnaast een betonplaten afsluiting van 2 m hoog heeft staan. Ik vraag mij nu af uit welk materiaal ik de muur best optrek: Ytong omwille van het isolerend vermogen, kalkzandsteen omwille van zijn thermische innertie of…?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van wiwi
29/06/2008 - 15:05

Bedankt voor de vele antwoorden.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.